Austrių gliaudymo čempionate – 700 jūros gėrybių: išbandymas šefams ir puota gurmanams

Austrių gliaudymo čempionatas / Lukas Balandis / BNS nuotr.
Austrių gliaudymo čempionatas / Lukas Balandis / BNS nuotr.
Šaltinis: Pranešimas spaudai
A
A

Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacija drauge su Austrių akademija surengė jau 11-ąjį Austrių gliaudymo čempionatą, kursi tapo išbandymu garsiems virtuvės šefams ir mėgėjams.

Apie austres galima kalbėti daug, daug ir knygų bei straipsnių jau parašyta, tačiau tai yra produktas, kurį kartą „prisijaukinus“, jau nebegali be jo gyventi, rašoma pranešime spaudai.

Iš anksto užsiregistravę dalyviai ne tik turėjo patiekti austres, bet ir jas atidaryti greitai, švariai bei konceptualiai paruošti gurmanų vertinimui. Kompetentinga renginio komisija dalyvius vertino ir laimėtojus rinko dvejose kategorijose. Kuo trumpesnis laikas, per kurį išgliaudoma 24 šviežios austrės, čia buvo svarbu gliaudymo profesionalumas – technika ir kokybė. Kita kategorija – patiekalo iš 6 austrių pateikimas – originalumas ir ingredientų suderinamumas.

Lietuvos austrių gliaudymo čempionatas
Lietuvos austrių gliaudymo čempionatas / Lukas Balandis / BNS nuotr.

O svečiai buvo vaišinami austrėmis tiek, kiek jų širdis geidė. Vakaro metu planuota atidaryti net 700 austrių.

Austrių gliaudymo čempionatas 11-ąjį kartą vyko „Imperial Hotel & Restaurant“ bare „California Tapas & Wine“. Ši vieta bene pirmoji Lietuvoje prieš daugelį metų įtraukė į kasdienį meniu įvairių rūšių austres.

Pasibaigus čempionatui svečiai buvo kviečiami vakarienės, jiems patiekta šviežia austrė su „Negroni Sbagliato“ kokteiliu ir apelsinų perlais, austrė juodajame šokolade su čili pipirais, kvietinė duona su jūros dumbliais ir vėžių uodegėlių sviestu su krapais, šaltasis užkandis – „Tarbouriech“ austrė su marinuotais baravykais ir čiobreliu, pagardinta vytintu anties kiaušinio tryniu ir eršketo ikrais, karštasis užkandis – austrė pakaitinta „Champagne“ su voveraitėmis, salierų purée ir pancetta kumpio trupiniais, pagrindinis patiekalas – „Plato de mare“ su geltonuodegio tuno file, eršketu, Patagonijos kalmaru, užkepta austre, trumais ir „foie gras“, pagardintas austrių „salsa verde“ padažu, vakarienę vainikavo specialiai čempionatui kurtas tortas.