Braškių metas: kokios savybėmis pasižymi šios uogos? Receptai
Braškės / Fotolia nuotr.
Šaltinis: Ji24.lt
A
A
Daugeliui skaniausios uogos braškės jau guli parduotuvių ir turgelių lentynose. Prisirpusios raudonšonės vilioja savo skoniu ir, žinoma, visu pluoštu savo naudingųjų ypatybių.
Taip pat skaitykite
- Ar žinote, kad braškėse gausu vitamino C? Tam, kad sustiprėtų imunitetas ir nesirgtume šaltuoju sezonu, per sezoną dietologai pataria suvalgyti 10-12 kg braškių (kita rekomendacija per dieną 500-600 g), tačiau būtina atsižvelgti į tai, ar organizmas toleruoja, nesukeliama alerginė reakcija.
- Kasdienis braškių vartojimas stiprina mūsų organizmą ir kraujagyslių sieneles, normalizuoja kraujo spaudimą, teigiamai veikia širdies ir kraujagyslių, nervų, virškinimo sistemas.
- Braškės padeda lieknėti, dovanoja vitaminą A, kuris naudingas regėjimui ir odai, netgi gerina nuotaiką, išvaiko liūdesį, sustabdo senėjimo procesus.
- Uogose gausu ir folio rūgšties, braškės greitina medžiagų apykaitą, gerina limfos sistemos darbą, taip pat žarnyną veikia kaip šluota, pašalina iš organizmo šlakus ir toksinus.
- Kaip išsirinkti? Stebėkite, kaip atrodo braškių koteliai. Jeigu jie gražiai atrodo, yra švieži, žali, „stovi“, tuomet braškės šviežios. Geros braškės visada gardžiai kvepia.
- Neužmerkite braškių vandenyje, kadangi taip jos taps vandeningos, suteš, todėl patartina uogas plauti tik prieš pat valgymą. Nevalgykite ir labai šaltų, kadangi tokių skonio savybės ganėtinai priblėsusios.
- Braškės dar ir gražina odą, stiprina dantenas, šviesina dantis, padeda užgyti žaizdoms, tinka įvairioms grožio procedūroms, pavyzdžiui, veido kaukėms. Taigi, skanaukite į sveikatą!
Receptai su braškėmis
{recipe|1218}
{recipe|2288}
{recipe|2381}
{recipe|2412}
{recipe|2414}
{recipe|2416}
{recipe|2418}
{recipe|2471}
{recipe|2602}
{recipe|2662}
{recipe|2726}
{recipe|3097}
{recipe|3118}
{recipe|3168}
{recipe|3337}
{recipe|3385}
{recipe|3362}
{recipe|3386}
{recipe|3387}
{recipe|3388}
{recipe|3515}
{recipe|4260}
{recipe|4352}
{recipe|4431}
{recipe|4702}
{recipe|4731}
{recipe|4758}
{recipe|4760}
{recipe|5127}
{recipe|5101}
{recipe|5129}
{recipe|5133}