Bulviniai blynai su rūkytų upėtakių juostelėmis
Bulviniai blynai / Vida Press nuotr.
Šaltinis: Elaima.lt
A
A
Kitokie bulviniai blynai.
6 porcijoms reikės:
- 3 didelių bulvių,
- jūros druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų,
- 120 g rūkytų upėtakių filės,
- 25 g sviesto,
- 200 g grietinės,
- šaukšto kreminio krienų padažo,
- jūros druskos ir juodųjų pipirų,
- laiškinių česnakų ar kitų žalumynų.
Bulves nulupti, stambiai sutarkuoti ir palikti 10 min. Dosniai pagardinti prieskoniais. Upėtakį supjaustyti juostelėmis.
Šiek tiek sviesto ištirpinti didelėje keptuvėje virš vidutinės ugnies. Įkrėsti po šaukštą tarkuotų bulvių ir suformuoti 6 nedidelius blynelius. Kepti po 2–3 min. iš kiekvienos pusės, kol gražiai apskrus. Išimti iš keptuvės ir nusausinti ant popierinių rankšluosčių.
Grietinę ir krienų padažą sumaišyti. Dėti po šaukštą mišinio ant kiekvieno blyno. Iš filės juostelių suformuoti po kaspinėlį ir uždėti ant viršaus. Apibarstyti juodaisiais pipirais. Patiekti su žalumynais ir likusia žuvimi.