Bulvių, moliūgų ir rūkytos mocarelos apkepas

Asociatyvinė nuotrauka / Vida Press nuotr.
Asociatyvinė nuotrauka / Vida Press nuotr.
Šaltinis: Elaima.lt
A
A

Metas pasinaudoti rudeniniu derliumi.

10 porcijų reikės:

  • 2 česnakų skiltelių,
  • 750 ml grietinėlės,
  • druskos ir juodųjų pipirų,
  • 2 nedidelių kvapiųjų moliūgų,
  • 12 vidutinio dydžio bulvių,
  • 200 g rūkytos mocarelos,
  • sviesto skardai sutepti.

Gaminimas

Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių temperatūros.

Česnakus smulkiai supjaustyti. Grietinėlę, česnakus, druską ir juoduosius pipirus sudėti į nedidelį prikaistuvį ir kaitinant virš nedidelės ugnies leisti užvirti. Nuimti nuo viryklės, leisti atvėsti.

Moliūgus ir bulves nulupti, iš moliūgų išskobti sėklas. Aštriu peiliu ar specialiu įrankiu supjaustyti daržoves plonyčiais griežinėliais.

Kepimo indą ar skardą ištepti sviestu. Į indą dėti tris sluoksnius bulvių, sluoksnį moliūgų, vėl tris sluoksnius bulvių. Kiekvieną sluoksnį pertepti grietinėlės mišiniu – daržovės neturi skęsti! Mocarelą sutarkuoti ir sudėti ant viršaus. Kepti apie 45 min., kol bulvės dugne suminkštės.