Cezario salotos su vištiena

Cezario salotos su vištiena / Redakcijos archyv.
Šaltinis: Ji24.lt
A
A
Cezario salotos yra bene populiariausios pasaulyje, o kada gi daugiau jas ruošti, jei ne dabar, kai pats salotų metas. Beje, ar žinote, kad nepakartojamų Cezario salotų paslaptis yra ypatingas padažas?
Jums reikės: gūžės romaninių salotų, kelių vyšninių pomidoriukų, 2 kietai virtų kiaušinių, 2 riekelių batono, 100 g parmezano, vieštienos krūtinėlės, pagal skonį druskos, pipirų ir prieskonių vištienai, aliejaus kepti.
Padažui: minkštai virto kiaušinio, 2 sūdytų ančiuvių, 2 skiltelių česnako, 4 šaukštų tyro alyvuogių aliejaus, šaukšto Vusterio padažo, šlakelio citrinų sulčių.
- Vištieną įtrinkite prieskoniais ir iškepkite įkaitintame aliejuje.
- Batono riekeles supjaustykite mažais kvadratėliais ir paskrudinkite šlakelyje aliejaus.
- Padažui skirtus ingredientus iki vientisos masės sutrinkite elektriniu plakikliu.
- Salotas išskirstykite lapeliais, supilkite padažą ir gerai išmaišykite, kad kiekvienas salotos lapas pasidengtu lipniu padažu.
- Dėkite salotas į lėkštę, ant viršaus dėliokite per pusę perpjautus pomidoriukus ir kiaušinių ketvirčius. Apibarstykite skrudintais batono gabaliukais.
- Vištieną supjaustykite norimo dydžio gabaliukais ir dėkite ant paruoštų salotų.
- Apibarstykite tarkuotu parmezanu ir skanaukite.