Cezario salotos su vištiena

Cezario salotos su vištiena / Redakcijos archyv.
Cezario salotos su vištiena / Redakcijos archyv.
Šaltinis: Ji24.lt
A
A

Cezario salotos yra bene populiariausios pasaulyje, o kada gi daugiau jas ruošti, jei ne dabar, kai pats salotų metas. Beje, ar žinote, kad nepakartojamų Cezario salotų paslaptis yra ypatingas padažas?

Jums reikės: gūžės romaninių salotų, kelių vyšninių pomidoriukų, 2 kietai virtų kiaušinių, 2 riekelių batono, 100 g parmezano, vieštienos krūtinėlės, pagal skonį druskos, pipirų ir prieskonių vištienai, aliejaus kepti.

Padažui: minkštai virto kiaušinio, 2 sūdytų ančiuvių, 2 skiltelių česnako, 4 šaukštų tyro alyvuogių aliejaus, šaukšto Vusterio padažo, šlakelio citrinų sulčių.

  • Vištieną įtrinkite prieskoniais ir iškepkite įkaitintame aliejuje.
  • Batono riekeles supjaustykite mažais kvadratėliais ir paskrudinkite šlakelyje aliejaus.
  • Padažui skirtus ingredientus iki vientisos masės sutrinkite elektriniu plakikliu.
  • Salotas išskirstykite lapeliais, supilkite padažą ir gerai išmaišykite, kad kiekvienas salotos lapas pasidengtu lipniu padažu.
  • Dėkite salotas į lėkštę, ant viršaus dėliokite per pusę perpjautus pomidoriukus ir kiaušinių ketvirčius. Apibarstykite skrudintais batono gabaliukais.
  • Vištieną supjaustykite norimo dydžio gabaliukais ir dėkite ant paruoštų salotų.
  • Apibarstykite tarkuotu parmezanu ir skanaukite.