Vėdarai – Delikatesas ar varguolių maistas?

Vėdarai / Butauto Barausko nuotrauka
Vėdarai / Butauto Barausko nuotrauka
Remigija PAULIKAITĖ
Šaltinis: Žmonės
A
A

Ne keista šaltibarščių spalva, ne sunkiai virškinamais cepelinais ir net ne kiaulės ausų ar kojų užkandžiu, o VĖDARAIS sėkmingiausiai pavyksta priblokšti užsienietį, nusiteikusį susipažinti su lietuviška virtuve. Šio senovinio patiekalo ragauti neprisiverčia ir dažnas vietinis.

Storosios kiaulių žarnos, išvalytos ir įdarytos kruopų, kraujo arba tarkuotų bulvių mase, – skamba visai neapetitiškai. Tačiau kai kas panašaus į mūsų krašte kepamus kraujinius vėdarus yra ne vienos Europos šalies virtuvėje. O įdarytos bulvių tarkiais, gražiai apskrudintos, dosniai pagardintos spirgučiais ir grietine tos iš pirmo žvilgsnio nekokios išvaizdos dešros gali pasirodyti net labai gardžios.