Ekonomiškas, sotus ir itin lietuviškas patiekalas pagal K.Starkienę: taps bulvių mėgėjų favoritu

Kotryna Starkienė laidoje „Kotrynos burtai“ / TV3 nuotr.
Kotryna Starkienė laidoje „Kotrynos burtai“ / TV3 nuotr.
Šaltinis: Pranešimas spaudai
A
A

Visą sausį gamindama tik vegetariškus patiekalus, Kotryna Starkienė vis dar randa būdų, kaip nustebinti tiek save, tiek žiūrovus. Juk patiekalai iš daržovių gali būti tokie pat gardūs ir sušildantys! O šį kartą jie – ne tik sotūs, bet ir itin ekonomiški.

„Šį kartą ruošiu kopūstais įdarytas bulves bei sausainius, kuriems pagaminti puikiai tiks įvairūs šokoladiniai saldainiai, karamelės ar net zefyrai! Šį kartą laidoje – ne tik skanūs, bet ir ekonomiški patiekalai“, – TV3 laidoje „Kotrynos burtai“ sako Kotryna, pakvietusi žiūrovus maloniems eksperimentams virtuvėje.

Pagrindinio patiekalo receptu Kotryna dalijasi jau dabar, o kaip paruošti desertą, sužinosite laidoje.

Įdarytoms bulvėms reikės:

  • 6 didelių bulvių;
  • pusės kininio kopūsto;
  • pusės nedidelio poro;
  • puodelio pieno;
  • šaukštelio garstyčių;
  • saujos tarkuoto čederio sūrio;
  • sviesto;
  • šaukšto grietinės;
  • kelių marinuotų agurkų;
  • krapų;
  • druskos;
  • pipirų.
Įdarytos bulvės
Įdarytos bulvės / TV3 nuotr.

Gaminimo eiga

Bulves gerai nuplaukite ir subadykite šakute. Patepkite alyvuogių aliejumi, sudėkite ant skardos ir pašaukite į iki 200 C įkaitintą orkaitę. Kepkite apie valandą, kol taps minkštos, o tuomet palikite atvėsti.

Per tą laiką susmulkinkite kininį kopūstą, o porą supjaustykite. Į puodą įdėkite gabalėlį sviesto ir suberkite kopūstą. Jį gerai apkepinkite, o tada sudėkite porus. Viską gerai išmaišykite, supilkite pieną, įdėkite druskos, pipirų ir garstyčių, o tuomet palikite troškintis ant nedidelės ugnies.

Bulvių viršūnes nupjaukite ir išskobkite vidų. Išskobtas bulves vėl pašaukite į orkaitę dešimčiai minučių, o bulvių minkštimą sudėkite į ištroškintus kopūstus. Viską gerai sugrūskite bulvių grūstuve. Suberkite sūrį, grietinę, viską išmaišykite ir šaukštu sudėkite įdarą į bulves. Tuomet pašaukite jas atgal į orkaitę ir kepkite tol, kol įdaras gražiai apskrus. Iškepusias bulves pabarstykite krapais bei smulkiai supjaustytais marinuotais agurkėliais. Skanaus!

„Kotrynos burtai“ – šeštadieniais, 12 val. per TV3.