Ekonomiškas, sotus ir itin lietuviškas patiekalas pagal K.Starkienę: taps bulvių mėgėjų favoritu
Visą sausį gamindama tik vegetariškus patiekalus, Kotryna Starkienė vis dar randa būdų, kaip nustebinti tiek save, tiek žiūrovus. Juk patiekalai iš daržovių gali būti tokie pat gardūs ir sušildantys! O šį kartą jie – ne tik sotūs, bet ir itin ekonomiški.
„Šį kartą ruošiu kopūstais įdarytas bulves bei sausainius, kuriems pagaminti puikiai tiks įvairūs šokoladiniai saldainiai, karamelės ar net zefyrai! Šį kartą laidoje – ne tik skanūs, bet ir ekonomiški patiekalai“, – TV3 laidoje „Kotrynos burtai“ sako Kotryna, pakvietusi žiūrovus maloniems eksperimentams virtuvėje.
Pagrindinio patiekalo receptu Kotryna dalijasi jau dabar, o kaip paruošti desertą, sužinosite laidoje.
Įdarytoms bulvėms reikės:
- 6 didelių bulvių;
- pusės kininio kopūsto;
- pusės nedidelio poro;
- puodelio pieno;
- šaukštelio garstyčių;
- saujos tarkuoto čederio sūrio;
- sviesto;
- šaukšto grietinės;
- kelių marinuotų agurkų;
- krapų;
- druskos;
- pipirų.
Gaminimo eiga
Bulves gerai nuplaukite ir subadykite šakute. Patepkite alyvuogių aliejumi, sudėkite ant skardos ir pašaukite į iki 200 C įkaitintą orkaitę. Kepkite apie valandą, kol taps minkštos, o tuomet palikite atvėsti.
Per tą laiką susmulkinkite kininį kopūstą, o porą supjaustykite. Į puodą įdėkite gabalėlį sviesto ir suberkite kopūstą. Jį gerai apkepinkite, o tada sudėkite porus. Viską gerai išmaišykite, supilkite pieną, įdėkite druskos, pipirų ir garstyčių, o tuomet palikite troškintis ant nedidelės ugnies.
Bulvių viršūnes nupjaukite ir išskobkite vidų. Išskobtas bulves vėl pašaukite į orkaitę dešimčiai minučių, o bulvių minkštimą sudėkite į ištroškintus kopūstus. Viską gerai sugrūskite bulvių grūstuve. Suberkite sūrį, grietinę, viską išmaišykite ir šaukštu sudėkite įdarą į bulves. Tuomet pašaukite jas atgal į orkaitę ir kepkite tol, kol įdaras gražiai apskrus. Iškepusias bulves pabarstykite krapais bei smulkiai supjaustytais marinuotais agurkėliais. Skanaus!
„Kotrynos burtai“ – šeštadieniais, 12 val. per TV3.