Filmavime – nustebinęs N.Pareigytės poelgis: pati to nenorėdama sujaukė laidos dalyvės planus

Nijolė Pareigytė-Rukaitienė / BNS ir Index photography nuotr.
Nijolė Pareigytė-Rukaitienė / BNS ir Index photography nuotr.
Šaltinis: Pranešimas spaudai
A
A

Televizijos laidų vedėjos amplua save atradusi Nijolė Pareigytė kiekvieną šeštadienį sveikinasi su televizijos žiūrovais, kviesdama juos prie ekranų stebėti kulinarinio projekto. Ir nors filmavimo aikštelėje netrūksta tarp besikaunančių dalyvių tvyrančios įtampos, šįkart prie netikėtumu prisidėjo ir pati dainininkė, netyčia suvalgydama visą stiklainį marinuotų agurkėlių, reikalingų patiekalo gamybai.

TV3 televizijos laidoje „IKI šefų kovos“ žiūrovų ir vėl laukia azartiška trikova tarp projekte dalyvaujančių šefų – Julijos Vosylės, Liutauro Čepracko ir Dainiaus Špakausko – siekiančių iškovoti geriausiojo titulą. Pastarieji po šešių laidų turi surinkę vienodą skaičių balų, tačiau Julija nepasiduodama juos vejasi, lipdama ant kulnų ir versdama vyrus pasitempti, rašoma pranešime spaudai.

Nijolė Pareigytė-Rukaitienė
Nijolė Pareigytė-Rukaitienė / Index photography nuotr.

O užduotis laukia nelengva – nustebinti tikrus krepšinio mylėtojus ir ištikimus „Žalgirio“ sirgalius, jiems ruošiant užkandžių patiekalus, tinkančius numalšinti alkį rungtynių metu. Tačiau iššūkiai dalyvius pasitiko dar prieš įsikuriant virtuvėje, kai šefai sužinojo, jog iš jų bus atimti visi įrankiai, kuriuos pagal projekto taisykles jiems leidžiama atsivežti.

Nijolė Pareigytė-Rukaitienė
Nijolė Pareigytė-Rukaitienė / Index photography nuotr.

„Čia tas pats, kaip paklausti pianisto, ar norėtųsi, kad instrumentas būtų suderintas ir visi klavišai palietus išduotų toną, ar jis gali groti ir prie pianino, kur trūksta septinių klavišų bei devynių stygų. Tai atsakymas, turbūt, yra akivaizdus“, – pasitenkinimo nerodė Liutauras, gaminsiantis tako paplotėlius su avokadais ir krevetėmis.

Nijolė Pareigytė-Rukaitienė
Nijolė Pareigytė-Rukaitienė / Index photography nuotr.

Šia įvesta nauja sąlyga nesidžiaugė ir Dainius. Savo patiekalui pasirinkęs azijietiškų vištienos sparnelių receptą, jis norėjo mėsą dar parūkyti, tam specialiai į savo arsenalą įsidėjęs tiek rūkintuvą, tiek abrikoso medienos, tačiau pasikeitus kovos taisyklėms, šefas buvo priverstas koreguoti gamybos planus.

„Pagrindinis dalykas, ką reikia daryti – gaminti kaip sau. Turi jausti tą malonumą maisto gaminimui, turi norėti valgyti, turi net būti šiek tiek alkanas, kad pasigamintum skaniai. Jeigu tiesiog pradėsi daryti tą patiekalą tik iš poreikio, kad reikia gaminti, jau geriau visiškai negaminti, nes nebus tos didelės meilės, nesijaus jos ir patiekale“, – motyvacijos neprarado Dainius.

Nijolė Pareigytė-Rukaitienė
Nijolė Pareigytė-Rukaitienė / Index photography nuotr.

Tačiau įsibėgėjus patiekalų gamybai, kai jau atrodė, kad visiems trims šefams sekasi tolygiai vienodai sėkmingai, Nijolė netyčia pagalį įkišo į Julijos ratus. Pasirodo, filmavimo metu jos drąsiai užkandžiauti marinuoti agurkėliai buvo reikalingi kaip daržovių garnyras prie Julijos ruošiamų vištienos petelius su Buffalo padažu.

Nijolė Pareigytė-Rukaitienė
Nijolė Pareigytė-Rukaitienė / Index photography nuotr.

„Kas suvalgo visą stiklainį agurkų? Bet matyt tokio gerumo tie agurkėliai, nes juokinga situacija, juk tas stiklainis tai ne mažas“, – kolegės silpnybe šiam produktui stebėjosi maisto tinklaraštininkė.

„IKI šefų kovos“ – šeštadieniais, 17:30 val., per TV3 televiziją.