Gaiviai vakarienei – skanėstai iš arbūzų
Arbūzas puikiai atgaivina / Shutterstock nuotr.
Šaltinis: Ji24.lt
A
A
Vasarą taip ir norisi šiuo bei tuo atsigaivinti. O juk arbūzai saldūs, gaivūs ir maistingi.
Juose gausu sveikatai naudingų medžiagų, pavyzdžiui, likopeno, kuris yra labai stiprus antioksidantas. Arbūzų sultys puikiai valo organizmą nuo šlakų. Arbūzų nauda tiriama ir rimtuose moksliniuose eksperimentuose. Štai Kentukio universiteto mokslininkai, atlikę tyrimus, nustatė, kad arbūzai padeda numesti svorio, sumažina cholesterolio kiekį kraujyje ir saugo nuo aterosklerozės.
Arbūzai didina aminorūgščių kiekį organizme ir gerina medžiagų apykaitą. Kadangi arbūzo sudėtyje yra daug vandens, jums niekada negrės dehidratacija. 200 gramų arbūzo per dieną – viskas, ko reikia, kad pradėtumėte deginti riebalus.
Tad siūlome išsirinkti receptą:
{recipe|685}
{recipe|3313}
{recipe|688}
{recipe|1965}
{recipe|4372}
{recipe|2254}
{recipe|673}