Gaminame lietuviškai. Receptų rinkinys
Žemaitiškas kastinys su bulvėmis / A. Černės nuotr.
Šaltinis: Ji24.lt
A
A
Kai užsieniečiai paklausia, kokia ta mūsų lietuviška virtuvė, būna sunku ją apibūdinti. Juolab kai jau žinome, kad ne mums vieniems priklauso šaltibarščių ir didžkukulių autorinės teisės.
Istorikai sako, kad kitados Lietuvoje (ko gero, kaip ir daugelyje kitų kraštų) būta dviejų skirtingų virtuvės krypčių: didikų ir paprastų kaimiečių. Jų repertuarai kardinaliai skyrėsi. Šiandien į šiuos istorinius niuansus nesigilinsime – tebūnie tai atskiro straipsnio tema. Tenorime priminti keletą nuo seno ir vis dar šeimininkių mielai gaminamų patiekalų.
{recipe|257}
{recipe|378}
{recipe|1434}
{recipe|1617}
{recipe|1624}
{recipe|2223}
{recipe|2537}
{recipe|2538}
{recipe|2558}
{recipe|2612}