Gaminame su Liutauru Čepracku: vokiškas blynas

Virtuvės šefas Liutauras Čeprackas
Virtuvės šefas Liutauras Čeprackas
Šaltinis: Ji24.lt
A
A

Blynai – tai patiekalas, kuris niekada nepabosta. Siūlome išbandyti puikų receptą. Jį pristato žinomas virtuvės šefas Liutauras Čeprackas.

Vokiškas blynas su rikotos kremu ir šilauogėmis

Uogų tyrei reikės:

• 100 g cukraus,

• 80 ml vandens,

• 200 g šilauogių.

Vandenį su cukrumi užvirkite puode, suberkite šilauoges ir užgesinkite ugnį (galima šilauoges pakeisti braškėmis, mėlynėmis ir t. t.).

 

Rikotos kremui reikės:

• 200 g rikotos,

• pusės citrinos tarkuotos žievelės,

• 1 citrinos sulčių,

• 40 g miltelinio cukraus.

Visus kremui skirtus produktus: rikotą, pusės citrinos tarkuotas žieveles, citrinos sultis ir miltelinį cukrų, sumaišykite. Maišykite trumpai.

 

Blynui reikės:

• 3 kiaušinių,

• 120 g miltų,

• 200 ml pieno,

• 1 valg. š. cukraus,

• druskos,

• 30 g lydyto sviesto.

„Dutch baby“ blynas su rikotos kremu bei šilauogėmis
„Dutch baby“ blynas su rikotos kremu bei šilauogėmis / Asmeninio archyvo nuotr.

 

Kaip gaminti:

1. Iš blynams skirtų ingredientų užmaišykite skystą blynų tešlą. 20 min. pastatykite ją į šalį, kad išbrinktų miltai.

2. Orkaitę įkaitinkite iki 210 °C ir įstatykite tuščią keptuvę. Kokybiškų keptuvių rankenos paprastai toleruoja karštį iki 230 °C, tad atsižvelkite į tai. Jei nesate tikra, galbūt turite panašios formos indą.

3. Kaitinkite keptuvę orkaitėje 8 minutes. Ištraukę ją įmeskite 30 g sviesto ir vėl 2 min. dėkite į orkaitę. Ištraukę keptuvę, supilkite į ją visą blynų masę ir grąžinkite į orkaitę.

4. Kepkite 15–20 min., kol blyno kraštai iškils virš keptuvės, gražiai apskrus. Ištraukite jį ir, kol neatvėso, tiekite su rikotos kremu ir uogomis sirupe.

Skanaus!