Gaminame su Liutauru Čepracku: vokiškas blynas
Blynai – tai patiekalas, kuris niekada nepabosta. Siūlome išbandyti puikų receptą. Jį pristato žinomas virtuvės šefas Liutauras Čeprackas.
Vokiškas blynas su rikotos kremu ir šilauogėmis
Uogų tyrei reikės:
• 100 g cukraus,
• 80 ml vandens,
• 200 g šilauogių.
Vandenį su cukrumi užvirkite puode, suberkite šilauoges ir užgesinkite ugnį (galima šilauoges pakeisti braškėmis, mėlynėmis ir t. t.).
Rikotos kremui reikės:
• 200 g rikotos,
• pusės citrinos tarkuotos žievelės,
• 1 citrinos sulčių,
• 40 g miltelinio cukraus.
Visus kremui skirtus produktus: rikotą, pusės citrinos tarkuotas žieveles, citrinos sultis ir miltelinį cukrų, sumaišykite. Maišykite trumpai.
Blynui reikės:
• 3 kiaušinių,
• 120 g miltų,
• 200 ml pieno,
• 1 valg. š. cukraus,
• druskos,
• 30 g lydyto sviesto.
Kaip gaminti:
1. Iš blynams skirtų ingredientų užmaišykite skystą blynų tešlą. 20 min. pastatykite ją į šalį, kad išbrinktų miltai.
2. Orkaitę įkaitinkite iki 210 °C ir įstatykite tuščią keptuvę. Kokybiškų keptuvių rankenos paprastai toleruoja karštį iki 230 °C, tad atsižvelkite į tai. Jei nesate tikra, galbūt turite panašios formos indą.
3. Kaitinkite keptuvę orkaitėje 8 minutes. Ištraukę ją įmeskite 30 g sviesto ir vėl 2 min. dėkite į orkaitę. Ištraukę keptuvę, supilkite į ją visą blynų masę ir grąžinkite į orkaitę.
4. Kepkite 15–20 min., kol blyno kraštai iškils virš keptuvės, gražiai apskrus. Ištraukite jį ir, kol neatvėso, tiekite su rikotos kremu ir uogomis sirupe.
Skanaus!