Graikijos saloje besidarbavęs Alfas Ivanauskas: „Įsigijau savo alyvmedžių ir spausiu aliejų“

Alfas Ivanauskas Graikijoje / Asmeninio albumo nuotrauka
Alfas Ivanauskas Graikijoje / Asmeninio albumo nuotrauka
Jūratė Ražkovskytė
Šaltinis: Žmonės
A
A

„Zakinte nuo šiol turėsiu savo alyvmedžių“, – naujiena dalijasi kulinaras Alfas IVANAUSKAS (39). Jis ką tik grįžo iš šios salos Graikijoje, kur vieno bičiulio ūkyje dalyvavo skinant alyvuoges ir spaudžiant aliejų.

Viešėdamas ūkyje sako daug sužinojęs. „Alyvmedžiai – labai gyvybingi. Senas medis dažnai būna tuščiaviduris, o šakos vis tiek žaliuoja ir brandina uogas. Kamiene paprastai kaupiasi drėgmė, vėliau ją medis išnaudoja sausros metu. Svarbiausia alyvmedžius genėti taisyklingai – neleisti priauginti per daug šakų, nes tada vaisių bus mažiau.

Niko ūkyje medžiai tręšiami tik natūraliomis medžiagomis, nenaudojant jokių cheminių preparatų, kad atitiktų ekologinio ūkio kategoriją. Pasidariau vertingą dovaną sau ir šeimai. Juokauju, kad gulėdamas mirties patale turėsiu ką testamente įrašyti – kam atiteks mano šimtamečiai medžiai.“

Su 49 metų graiku Nikolaos’u Vardakastaniu, kurį draugai vadina tiesiog