Greitas užkandis – „žydinti“ duona su sūriu ir svogūnų laiškais

Duona su sūriu ir svogūnų laiškais / Kadras iš vaizdo įrašo
Duona su sūriu ir svogūnų laiškais / Kadras iš vaizdo įrašo
Šaltinis: Ji24.lt
2015-05-01 15:00
AA

Jei vakare laukiate svečių ir nežinote, kuo juos nudžiuginti, mat laiko sunkiai pagaminamiems užkandžiams daug neturite, siūlome jums puikią idėją!

Iškepkite jiems duoną su sūriu ir svogūnų laiškais. Ši idėja ypač patiks mėgstanties keptą duoną, tačiau laiko sugaišti tam reikės gerokai mažiau.

Ingredientai:

  • 400 g dydžio kepalo duonos;
  • 100 g čederio sūrio;
  • 100 g mocarelos sūrio;
  • 4–5 vnt. šviežių svogūnų laiškų;
  • 70 g lydyto sviesto;
  • 2 šaukštų sezamo ir linų sėklų (jei norite).

Gaminimas:

  1. Čederio ir mocarelos sūrius supjaustykite plonais kvadratėliais, o svogūnų laiškus susmulkinkite.
  2. Kepalą duonos supjaustykite išilgai ir skersai, kad išeitų nedideli langeliai.
  3. Smulkintus svogūnų laiškus suberkite į dubenėlį ir ant jų užpilkite lydytą sviestą bei, jei norite, suberkite sėklas.
  4. Kepimo skardą išklokite folija ir ant jos dėkite duoną. Į duonos tarpelius prikaišiokite sūrio griežinėlių ir šaukštu į juos taip pat pripilkite svogūnų su sviestu.
  5. Duoną uždenkite folija ir šaukite į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių. Kepkite maždaug 15 minučių. Vėliau duoną ištraukite, nuo viršaus nuimkite foliją ir pakepkite dar 10 minučių.

Visą gaminmo procesą galite stebėti vaizdo įraše: