Greiti šokoladinio kremo triufeliai

Šokoladiniai triufeliai / Fotolia nuotr.
Šokoladiniai triufeliai / Fotolia nuotr.
Šaltinis: Elaima.lt
A
A

Naujieji metai – bene įspūdingiausia žiemos šventė, atmintyje išliekanti ilgai. Visai nesvarbu, ar švenčiama mažame būryje draugų, ar trankiame vakarėlyje, nes desertai – neišvengiami šventės ingredientai. Prekybos tinklo „IKI“ kepyklų vadovė N. Juchnevič sako, kad Naujųjų metų išvakarėse galima ne tik išsikelti naujus tikslus, bet ir atskleisti savo kulinarinį talentą. Ir tam ji siūlo desertą.

Reikės:

  • 100 g juodojo šokolado;
  • 100 g šokoladinio kremo;
  • 50 g pieno arba grietinėlės;
  • papuošimui – šiek tiek kakavos arba smulkintų sausainių.

Puode trumpai pašildykite pieną, o šokoladą ištirpinkite. Į dubenėlį su ištirpintu šokoladu supilkite pieną ir gerai išmaišykite. Į gautą masę dėkite šokoladinį kremą ir taip pat gerai išmaišykite. Dubenėlį pridenkite maistine plėvele ir dėkite į šaldytuvą – turite ją atšaldyti tol, kol masė visiškai sustings. Vėliau ją išimkite iš šaldytuvo ir pradėkite formuoti kiek didesnius už lazdyno riešutą triufelius. Kiekvieną apvoliokite kakavoje arba smulkintų sausainių trupiniuose. Paruoštus triufelius dėkite į šaldytuvai valandai atvėsti. Išėmę juos iš šaldytuvo patiekite ant stalo.

Skanaus!