Greitų pusryčių idėjos ir receptai: praturtinkite organizmą baltymais
Baltymai – tai slaptasis pusryčių ginklas, neleidžiantis energijai išgaruoti visą rytą. Būtent dėl to daugeliui geriausi pusryčiai – kiaušiniai.
Tačiau ką daryti jei nesate didelis jų mėgėjas? Laimė, yra apstu kitų puikių produktų, kuriuose taip pat gausu baltymų. Portalas health.com sveikiems pusryčiams siūlo išbandyti ir juos.
Bolivinė balanda (arba – kynva)
Kas rytą valgomą avižinę košę drąsiai galite keisti ir bolivinių balandų kruopomis. Paruošti įdomių patiekalų su šiomis kruopomis visai nesudėtinga. Paimkite 1 dalį kruopų ir 2 dalis vandens, užpilkite kruopas ir virkite 15–20 minučių.
Verdamos bolivinės balandos išleidžia „uodegėlę“ ir atrodo kaip spiralės. Žinoma, paprasčiausia bolivinių balandų sėklas užpilti vandeniu ir palikti per naktį. Mirkytas kruopas galite įmaišyti į įvairias salotas.
Viename puodelyje bolivinių balandų yra iki 8 gramų baltymų (viename kiaušinyje jų yra 6 gramai) ir 5 gramai ilgai sotumo jausmą išlaikyti padedančių skaidulų.
Ji24 siūlo išbandyti šias receptų idėjas pusryčiams:
Ispaninių šalavijų (chia) sėklos
Ispaninių šalavijų sėklose taip pat gausu skaidulų, baltymų ir omega-3 riebiųjų rūgščių, jos pagreitina medžiagų apykaitą ir sumažina apetitą, be to padidina hormono, deginančio riebalus, kiekį.
Prieš vartojimą pamirkykite sėklas vandenyje apie 15 minučių, kad jos išbrinktų. Galite šių sėklų berti į kokteilius, salotas, jogurtą ar maišyti su sausais pusryčiais. Jos suteiks didesnį sotumo jausmą ir nepersivalgysite.
Ji24 siūlo išbandyti šiuos pusryčių kokteilius:
Jogurtas su vaisiais ar riešutais
Itin daug baltymų turintis jogurtas puikiai tinka su pačiais įvairiausiais vaisiais (tiek šviežiais, tiek džiovintais), uogomis ir riešutais. Vos keli ingredientai ir štai jums – patys puikiausi pusryčiai, kuriuose apstu baltymų, vitaminų ir naudingųjų mineralinių medžiagų.
Štai keletas puikių idėjų:
Gardžių ir sveikų pusryčių!