Grilio skanėstas – vėrinukai: jums vištienos ar lašišos?

Vištienos ir lašišos vėrinukai, kepti ant grilio / 123RF.com nuotr.
Vištienos ir lašišos vėrinukai, kepti ant grilio / 123RF.com nuotr.
Šaltinis: Reklama
2023-05-05 09:18
AA

Daugiau šilumos, ilgėjantys vakarai, dažnesni susitikimai su draugais – artėjant vasarai kiekviena diena tampa proga švęsti! O šventei reikia skanaus maisto. Išbandykit dviejų rūšių vėrinukus, keptus ant grilio. Maloniai nustebsit patys, nustebinsit artimuosius ir bičiulius.

Švelniai pikantiški vištienos vėrinukai

Ingredientai:

  • 600 g vištienos be kaulų ir odelės;
  • 1 mažas indelis natūralaus jogurto;
  • 1 arbat. šaukšt. kario miltelių;
  • mažas gabalėlis šviežio imbiero, nuluptas ir smulkiai sutarkuotas;
  • 2 skiltelės česnako, sutrintos;
  • žiupsnelis aitriosios paprikos miltelių;
  • keli šviežios mėtos lapeliai, smulkiai sukapoti;
  • 1 nubrauktas arbat. šaukšt. druskos.

Gaminame:

1. Vištieną nusausinkite, supjaustykite panašaus dydžio kubeliais ir sudėkite į dubenį.

2. Mažame dubenėlyje sumaišykite jogurtą, česnakus, imbierą, kario ir aitriosios paprikos miltelius, druską ir kapotas mėtas. Gerai išsukite, o tada sukrėskite ant vištienos dubenyje ir išmaišykite.

3. Dubenį uždenkite ir pamarinuokite mėsą 1 val.

4. Jei naudojate medinius iešmelius, pamerkite juos vandenyje.

5. Marinuotus vištienos gabalėlius suverkite ant iešmelių. Dėkite juos ant grotelių, o tada ant tinkamai įkaitusio grilio. Kepkite pavartydami apie 10–12 min.

Skanu su lengvomis salotomis, basmati ryžiais ar kuskusu.

Vištienos vėrinukai / 123RF.com nuotr.

Lašišų ir citrinų vėrinukai

Ingredientai:

  • 800 g lašišų filė be kaulų ir odos;
  • 1 didelė citrina;
  • šlakelis citrinos sulčių;
  • po žiupsnį pipirų ir druskos;
  • 1 arbat. šaukšt. skysto medaus;
  • 1 skiltelė česnako, sutrinta;
  • mėgstamų kapotų žolelių.

Gaminame:

1. Lašišos filė supjaustykite kubeliais. Dubenyje sumaišykite citrinos sultis, medų, česnaką, paskaninkite mišinį druska ir pipirais. Į dubenį su šiuo mišiniu berkite lašišos kubelius, pamaišykite, kad žuvis tolygiai pasidengtų, o tada leiskite pusvalandį pasimarinuoti.

2. Kol lašiša marinuojasi, plonyčiais griežinėliais supjaustykite citriną.

3. Jei naudojate medinius iešmelius, pamerkite juos vandenyje.

4. Lašišos kubelius ir po porą perpus perlenktų citrinos skiltelių pakaitomis verkite ant iešmelių, šiuos dėkite ant grotelių ir dėkite ant įkaitinto grilio. Kepkite, kol žuvis gražiai apskrus. Tai užtruks vos kelias minutes. Apibarstykite kapotomis žolelėmis.

Skanu su virtais ryžiais ir lengvomis žalumynų salotomis.

Lašišos vėrinukai / 123RF.com nuotr.