I.Burlinskaitė – apie pomėgį, kuriam prasiskleisti padėjo vyras: „Dabar mane reikia net pristabdyti“
Nuomonės formuotoja Indrė Burlinskaitė-Vaisieta socialiniuose tinkluose savo gyvenimo būdu įkvepia tūkstančius sekėjų. Žinomos moters gyvenime netrūksta kelionių, išskirtinių filmavimų, fotosesijų bei... maisto ruošos. Kulinarija – tikra Indrės ir jos vyro Liudo aistra.
Nors dabar tą daryti itin mėgsta, anksčiau maisto ruoša Indrės nedomino. Laidoje ji atskleidė, kad rimtai kulinarija susidomėjo tik susipažinusi su savo vyru Liudu.
„Turiu tobulą vyrą, kuris mėgsta gaminti. Jei atvirai, kai mes susipažinome, aš visai nemokėjau to daryti. Prisimenu, norėdama jam įsiteikti, nusprendžiau pagaminti romantišką vakarienę, nors nemokėjau net ryžių išvirti! Tada labai ilgai gaminau vištieną, ryžius perviriau... Mano vyras prisidėjo prie to, kad iš moters, kuri visiškai nemoka gaminti, tapau moterimi, kuri gamina tiek daug, kad mane reikia net pristabdyti“, – laidoje „Virtuvės istorijos“ atvirauvo I.Burlinskaitė.
Porą vienija ir tie patys mėgstami maisto produktai, o vienas Liudo gaminamas patiekalas tapo Indrės mėgstamiausiu.
„Mano vyras nuo pat pažinties pradžios lepindavo mane įvairiausiais patiekalais. Mano mėgstamiausias jo gaminamas patiekalas – varškės apkepas. Abu esame saldumynų mėgėjai. Kiti net galvoja, kad nieko kito ir nevalgome! Aš labai mėgstu saldainius, bandeles, bet jaučiu saiką. Pas mus namuose niekada nėra nei saldumynų, nei produktų, kurių mes tuo metu negalėtume suvalgyti. Nuvykus į svečius, kiti pradeda iš stalčių traukti įvairiausius šokoladus, o mes jiems atėjus negalime nieko pasiūlyti, nes norime, kad namuose nebūtų pagundų. Su vyru esame tokie, kad vienu kartu galime suvalgyti tiek saldumynų, kiek jų yra“, – pasakojo moteris.
Tiesa, būtent ši jos ir vyro aistra į desertų gamybą Indrę paskatino žiūrėti kiek atsakingiau.
„Aš esu šeimos žmogus. Apsigyvenus kartu su vyru pradėjau po truputį gaminti. Norėjosi to išmokti ir perimti šį vairą iš vyro. Su laiku man maisto gamyba pradėjo labai patikti. Pradėjau eksperimentuoti. Kadangi abu mėgstame saldumynus, norėjosi atrasti kažkokių sveikesnių alternatyvų, kad būtų galima skaniai pavalgyti be didelės nuodėmės. Nes pavalgyti skaniai, mėgstame abu“, – apie virtuvėje vykstančius maisto eksperimentus pasakojo nuomonės formuotoja.
Kol laidos vedėja Ilona šnekučiavosi su Indre, laidos šefas, kepsninių virtuozas Robertas Svetlauskas, paruošė visoms progoms tinkantį desertą – sveiką trupininį obuolių pyragą. Kaip Indrė jį įvertino?
„Virtuvės istorijos“ – šeštadieniais, 10 val. tik per TV3!