Į grilio vakarėlį su mylimuoju atvykusi Ingrida Martinkėnaitė papasakojo, kas pasikeitė po vedybų
Ketvirtadienio vakarą kviestiniai svečiai vasaros dvasia alsuojančiame vakarėlyje skanavo kepsninėje ruoštą mėsą. Garsenybėms buvo patiekta 80 dienų brandinta jaučio išpjova, 60 dienų brandinta jaučio nugarinė, šonkauliukai, kiaulienos išpjova, marinuota keliais būdais.
Lietuvos ūkiuose perkama mėsa brandinima Vilniuje esančioje "The Farm" parduotuvėje. Vakaro meniu pasirūpino parduotuvės mėsininkas Danas Sakalauskas, kuris mokė garsenybes, kaip tinkamai namuose išsikepti steiką.
Į „Ogmios mieste“ įsikūrusios mėsinės surengtą barbekiu vakarėlį atvyko dizaineris Robertas Kalinkinas su žmona Agne, socialiai atsakingo verslo „Trys seserys“ įkūrėja Rima Olberkytė-Stankus su vyru Žydrūnu, reklamos specialistė ir dainininkė Dovilė Filmanavičiūtė, balerina Kristina Tarasevičiūtė su širdies draugu, aktoriumi Martynu Vaidotu, viešųjų ryšių specialistas Saugirdas Vaitulionis, dainininkė Ingrida Martinkėnaitė su vyru, advokatu Mindaugu Urbonu, radio laidų vedėja Daiva Tamošiūnaitė, menininkė Jūratė Rekevičiūtė, dizainerė Viktorija Jakučinskaitė su dukra.
Prieš aštuonis mėnesius su mylimuoju aukso žiedais apsikeitusi Ingrida Martinkėnaitė juokėsi, kad iš pradžių namuose stengėsi gaminti abu. Tiesa, dabar vyras šią poziciją užleido savo žmonai.
„Vyras gamina vis rečiau. Tačiau, jei pajaučia įkvėpimą, viską pagamina labai skaniai“, – komplimentų savo sutuoktiniui negailėjo Ingrida Martinkėnaitė.
Dainininkė kur kas dažniau valgytų vakarienei steikus, tačiau tam koja pakiša kokybiškos mėsos stygius parduotuvėse. „Džiaugiuosi, kad Vilniuje atsiranda tokių parduotuvių, kur galima nusipirkti kruopščiai iš ūkininkų atsirinktos mėsos. Labai mėgstu vidutiniškai keptą steiką, mano vyras – dešrelių, kepsnių mėgėjas. Mėgstame kviestis pas save draugus arba vykti į svečius ir surengti grilio vakarėlį“, – sakė Ingrida Martinkėnaitė.
„Steikas man yra virtuvės klasika. Po šio patiekalo visi liks laimingi“, – juokėsi Dovilė Filmanavičiūtė. Moteris pasakojo, kad puikiai moka kepti steikus, tačiau mieliau šį darbą patiki vyrams. „Steikas man yra tikro, normalaus bičo patiekalas. Būtent vyras turi jį kepti. Iš karto matau stipraus, protingo, žavingo miestiečio vaizdinį virtuvėje“, – šypsojosi garsenybė.
Dovilė Filmanavičiūtė džiaugėsi, kad Lietuvoje populiarėja specializuotos parduotuvės, kuriose žmonės perka maisto produktus. „Labai palaikau smulkų verslą. Džiaugiuosi, kad žmonės pamiršta besaikį vartojimą, o atsižvelgia į kokybę. Vis daugiau mano draugų turi mylimą mėsos, pieno produktų ar daržovių pardavėja, ar parduotuvėlę, kur perka naminį sūrį ar vyną. Aš pati apsipirkinėju tik tokiose parduotuvėse, tai visiška mano aistra“, – sakė Dovilė Filmanavičiūtė.