Į „Michelin“ žvaigždžių paskelbimo vakarą „Pirklių rūmuose“ rinkosi gastronomijos elitas

„Michelin“ gido įvertinimo paskelbimo svečiai / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.
„Michelin“ gido įvertinimo paskelbimo svečiai / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.
Augustas Stankevičius, Goda Vileikytė, Saulius Jakučionis
Šaltinis: Žmonės
A
A

Birželio 13-oji gastronomijos entuziastams įsimins ilgam, mat būtent šią dieną keturi Lietuvos restoranai „Demo“, „Džiaugsmas“, „Nineteen18“ ir „Pas mus restoranas“ įvertinti viena prestižinio „Michelin“ gido žvaigžde. Į apdovanojimų ceremoniją „Pirklių klubo“ erdvėje rinkosi gastro kultūros ir verslo elitas.

Tarp susirinkusiųjų buvo galima išvysti verslininkus Antonio ir Asta Meschino, virtuvės šefą Deivydą Praspaliauską, televizijos laidų vedėją ir kulinarę Beatą Nicholson, somelję Urtę Mikelevičiūtę, rašytoją ir žurnalistą Andrių Užkalnį ir kitus.

Žmonės.lt primeną, kad viena žvaigždė suteikiama restoranams už „aukštos kokybės maistą, dėl kurio verta sustoti važiuojant pro šalį“.

„Bib Gourmand“ kategorijoje buvo įvertinti restoranai „Gaspar's“, „14 horses“, „Le Travi“ ir „Numan“. Šiuo žymėjimu įvertinamos maitinimo įstaigos, siūlančios kokybišką maistą už puikią kainą.

„Michelin Green Star“ žvaigždė, suteikiama už tvarią veiklą, skirta restoranui „Red Brick“.

Dmitrijus Babenko, Asta Meschino, Antonio Meschino
Dmitrijus Babenko, Asta Meschino, Antonio Meschino / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.

Iš viso į „Michelin“ gidą pateko 34 Lietuvos restoranai. Be minėtųjų, tai – „Amandus“, „Apvalaus Stalo Klubas“, „Arrivée“, „Augustin“, „Da Antonio“, „DIA“, „Dine“, „Elven“, „Ertlio namas“, „Fabrikėlis“, „Farmer & The Ocean“, „Gastronomika“, „HeJi“, „Justa Pasta“, „Momo Grill“, „Monai“, „Monte Pacis“, „Pacai“, „Protėviai“.

Gide taip pat atsidūrė „Red Brick“, „Somm“, „Stebuklai“, „Stikliai“, „Telegrafas“, „Uoksas“ ir „Vila Komoda“.

Nė vienas iš Lietuvos restoranų negavo dviejų arba trijų žvaigždžių įvertinimų, skiriamų dar aukštesnės klasės virtuvėms.

Beata Nicholson
Beata Nicholson / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.

Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos vadovė Evalda Šiškauskienė BNS yra sakiusi, kad šalies maitinimo įstaigų įtraukimas į „Michelin“ gidą turės itin teigiamą įtaką turizmui, pritrauks turtingų atvykėlių.