Palangoje – gurmaniška Liutauro Čepracko šventė: atvyko žmona Laura Čepukaitė ir žinomi draugai

Liutauras Čeprackas pristatė naują meniu Palangoje / Nerijaus Kniūkštos nuotr.
Liutauras Čeprackas pristatė naują meniu Palangoje / Nerijaus Kniūkštos nuotr.
Šaltinis: Pranešimas spaudai
A
A

Palanga vis labiau tampa tokiu kurortu, kurį renkasi gastronominių atradimų vedini poilsiautojai. Vienai iš gurmaniškų oazių čia diriguoja ir žinomas virtuvės šefas Liutauras Čeprackas. Su šefo kulinarinėmis naujienomis buvo galima susipažinti vasariškame renginyje, į kurį atvyko ir žinomi žmonės.

Lietuviškam restoranui „MEAT Steak House“ vadovauja žinomas virtuvės šefas Liutauras Čeprackas, kuris mokėsi prestižinėje pasaulinio garso kulinarijos mokykloje „Le Cordon Bleu“, ją baigė aukso medaliu ir yra laikomas vienu geriausių virtuvės žinovų Lietuvoje. Šią vasarą restoranas pristato atsinaujinusį meniu. L.Čepracko iniciatyva, Palangoje pradeda svečiuotis kulinarinis konceptas ,,Kiemas’’, gimęs sostinės Bokšto skvere, rašoma pranešime žiniasklaidai.

Naujovių pristatyme buvo galima sutikti ne tik vakaro sumanytojo L.Čepracko žmoną Laurą Čepukaitę, bet taip pat ir nuomonės formuotoją Saugirdą Vaitulionį, verslininkų porą Kristiną ir Povilą Stolius, Klaipėdos viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentą Juoza Tubiną su žmona Ieva.

Liutauras Čeprackas pristatė naują meniu
Liutauras Čeprackas pristatė naują meniu / Nerijaus Kniūkštos nuotr.

„Esame vasariški ir kviečiame švęsti vasarą. Lėkštėse vyrauja spalvos. Spalvos, skirtos gėrėtis ir ragauti“, – pristatydamas kulinarinę kelionę intrigavo L.Čeprackas.

Žinomas virtuvės šefas nedaugžodžiavo, tik paminėjo, kad geriau vieną kartą paragauti maisto, nei daug sykių apie jį išgirsti.

Gastronominio vakaro metu buvo galima paskanauti kepto plėšyto baklažano, tuno „aguachile“, brandintos jautienos korėjietiško tartaro, tacų su plėšyta jautiena, karamelinio šokolado „Panna Cotta“.

„Tai buvo įdomi kulinarinė patirtis. Juk į kulinarinę kelionę pakvietė vienas pagrindinių pretendentų pelnyti „Michelin“ žvaigždę“, – vakaro įspūdžiais dalijosi žinomas pajūrio verslininkas J.Tubinas.

Liutauras Čeprackas pristatė naują meniu
Liutauras Čeprackas pristatė naują meniu / Nerijaus Kniūkštos nuotr.

Į renginį sutuoktinio palaikyti atvykusi retai viešumoje matoma L.Čepukaitė teigė, kad Palanga šiandien vis labiau tampa patraukli gurmaniškų potyrių išsiilgusiems turistams.

„Tai jau seniai nebe ta vieta, kur galima tik cepelinų ir šaltibarščių pavalgyti. Palangoje šiandien galima atrasti daug įdomių, modernių kulinarinių oazių“, – įsitikinusi moteris.

Laura sakė, kad jų šeima nemažai laiko vasaromis praleidžia būtent Palangoje.

„Grynas oras, aktyvus laisvalaikis. Ko daugiau reikia?“, – šypsodamasi klausė praeityje žinoma atlikėja, šiandien su sutuokiniu L.Čepracku auginanti du vaikus.

Liutauras Čeprackas pristatė naują meniu
Liutauras Čeprackas pristatė naują meniu / Nerijaus Kniūkštos nuotr.

„Gyvename su nuostabiu šefu. Turime galimybę kas kartą paragauti vis kitų pasaulio skonių“, – apie jų šeimos mitybą kalbėjo L.Čepukaitė.

Ji sakė, kad vasarą jų šeimos racione dominuoja šviežios lietuviškos daržovės, vaisiai.

„Ir, aišku, įvairiausi patiekalai ant griliaus“, – pastebėjo L.Čepukaitė.