Verslininkų Ingos ir Aivaro Stumbrų šeimoje – džiugios nuotaikos. Jų dukra Estela laimėjo pirmą vietą prestižiniame kulinarijos konkurse Londone. Pasak I.Stumbrienės, šis laimėjimas atvėrė kelią dukrai į studijas garsiame koledže, kur ruošiami aukščiausio lygio virtuvės šefai.
Socialiniame tinkle „Facebook“ žinoma verslininkė paviešino džiugią naujieną. Jos dukra įveikusi visus konkurentus laimėjo pirmąją vietą kulinarijos konkurse. Šia žinia I.Stumbrienė sutiko pasidalinti ir su portalo Žmonės.lt skaitytojais.
„Mylim ir be galo didžiuojamės!
Pirmasis tarptautinis konkursas ir I vieta!
ICG Cookery Competition
Nugalėjusi konkurse Estela namo parvežė ne tik nugalėtojo taurę, įspūdingą piniginį prizą, daugybę rėmėjų dovanų, bet ir 3 metų stipendiją studijuoti Bournemouth & Poolle koledže, kuriame ruošiami pasaulinio lygio virtuvės šefai!“, – socialiniame tinkle rašė garsi moteris.
Apie konkursą portalui Žmonės.lt daugiau papasakojo E.Stumbraitė. Pasak jos, į ICG Cookery Competition varžybas gali užsirašyti visi norintys pademonstruoti savo gaminimo įgūdžius.
„Prasidėjus atrankai reikėjo išsiųsti savo sukurto patiekalo nuotrauką bei nuoseklų receptą pagal savo kategorijai pateiktus reikalavimus, vėliau teisėjai išrinko finalistus iš kiekvienos kategorijos kas galės gyvai varžytis jau Bournemouth & Poolle koledže“, – teigė E.Stumbraitė.
Konkursas turėjo keturias kategorijas: suaugusieji namų virėjai, 11-13 metų, 14-16 metų, 16-18 metų kulinarai.
„Tai ir yra vienas iš konkurso išskirtinimų, jog jis suteikia galimybę varžytis įvairaus amžiaus mokiniams ir suaugusiesiems mėgstantiems maisto gaminimą“, – Žmonės.lt pasakojo E.Stumbraitė.
Iš visų paraiškų, buvo atrinkti finalistai gaminti gyvai koledže, o jaunosios kulinarės grupėje varžėsi septyniese.
„Varžybas Anglijoje sudarė du etapai, pirmojo metu šefai mums parodė kaip išpjaustyti visą vištą ir padaryti iš jos įdomų patiekalą, o mes turėjome visa tai atkartoti. Na, o antrasis etapas buvo pagaminti per 1.5 valandos jau savo, ankščiau sukurtą patiekalą. Mano kategorijos patiekalui buvo tam tikri reikalavimai: patiekalas turėtų būti iš laukinės mėsos, pademonstruoti kuo įmanoma daugiau įgūdžių, kūrybiškumą, reikėjo atsižvelgti į ingridientų sezoniškumą. Tad aš gaminau stirnieną su grybų ir karamelizuotų svogūnų tartalete, pastarnokų ir kalafijorų puree, stirnienos paté, gervuogių padažu, kriaušėmis ir lapinio kopūsto traškučiais. Teisėjai mus visada vertindavo ir vėliau išrinko nugalėtoją“, – apie konkurso eigą kalbėjo E.Stumbraitė.
Komisiją sudarė 5 šefai, buvo vertinamas skonis ir reikalavimų atitikimas.
„Jau seniai svajojau savo įgūdžius išbandyti kulinarijos varžybose, tad ši patirtis man buvo nepakartojama. Laimėjus begalo apsidžiaugiau, užplūdo pačios geriausios emocijos. Laimėtą sumą planuoju investuoti sekiant tolimesnių savo kulinarijos svajonių“, – Žmonės.lt mintimis dalijosi virtuvės šefė.
Ji ir toliau ketina tobulinti įgūdžius, sudalyvauti ir kituose kulinarijos konkursuose.
„Šeimyna, išgirdus, kad laimėjau, žinoma kartu su manimi labai džiaugėsi. Kadangi buvome kelionėje į šias varžybas dviese su tėčiu, kartu po konkurso smagiai atšventėme restorane, o grįžus mane šiltai pasveikino mama ir brolis“, – pasakojo E.Stumbraitė.
Tuo tarpu jos mama Inga Stumbrienė portalui Žmonės.lt teigė, kad visi šeimoje itin didžiuojasi ir džiaugiasi dukros pasiekimu.
„Nuotaikos itin pakilios ir džiaugsmingos! Estelai tai didžiulis pasiekimas bei įvertinimas“, – Žmonės.lt sakė I.Stumbrienė.
Paklausta, kada dukra jau turėtų vykti studijuoti į koledžą, I.Stumbrienė teigė jog viskam reikia gerai pasiruošti.
„Turime viską detaliai suplanuoti ir pasiruošti, taciau Estela jau dabar labai džiaugiasi turėdama galimybe tenai studijuoti“, – mintimis dalijosi I.Stumbrienė.
Žmonės.lt primena, kad verslininkų dukra kulinarija domisi jau nuo vaikystės. Jaunoji virtuvės šefė ne tik gamina, bet ir kuria turinį apie kulinariją socialiniuose tinkluose.
„Dabar stengiuosi toliau tobulinti įgūdžius ir filmuoti kuo daugiau gaminimo video, kuriais dalinuosi per savo Tiktok platformą, vėliau planuoju daryti rimtesnes gaminimo laidas ir kelti jas į YouTube“, – seniau portalui Žmonės.lt kalbėjo E.Stumbraitė.
Mergina tuomet pripažino, jog jai patinka gaminti viską, bet dažniausiai visgi renkasi nesaldžius patiekalus. Be to, ji savo išbandytais receptais, patiekalais ar kepiniais mėgsta dalintis su šeima, vaišinti draugus.