Idėjos pusryčiams: avižos per naktį
Tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ autorė teigia, kad jai norisi gaminti stilingą, akiai patrauklų maistą, atrasti įdomius derinius ir sveikesnes alternatyvas. „Maistas yra vienas svarbiausių mūsų poreikių, kodėl nepavertus jo mažyte švente?“ – klausia Kristina.
Kaip aš dievinu, kai puikiausi pusryčiai ryte jau laukia. Vakare užtrunki vos kelias minutes – siunti nakvoti į šaldytuvą ir bam ryte maistingi pusryčiai paruošti, tik topingų užsidedi ir važiuoji. Šį kartą – avižos.
1 porcijai reikės:
- Pusė stiklinės 100 ml pieno
- Pusė stiklinės avižinių dribsnių
- 1 a.š. medaus arba sirupo
- Lašelis vanilės ekstrakto
- Mėgstamų topingų
Gaminame:
- Visus ingredientus (išskyrus topingus) dedame į sandarų indą ir gerai išmaišome. Leidžiame pastovėti 5-10 min ir dar kartą išmaišome. Uždengiame ir siunčiame nakvoti į šaldytuvą.
- Ryte uždedame savo mėgstamus topingus. Šį kartą dėjau šaldytas mėlynes, avietes ir migdolų drožles.
*Be gliuteno – naudokite avižinius dribsnius be gliuteno
*Vegan – naudokite mėgstamą augalinį pieną ir klevų ar agavų sirupą.
Mano pusryčiai be gliuteno ir be pieno produktų, todėl naudojau migdolų pieną, agavų sirupą ir avižas be gliuteno.
Dar vienas super awesome dalykas – kad galima naudoti kokius tik nori priedus. Taip kad dėk tai, ką turi ir mėgsti. O čia kelios idėjos garantuotai sėkmei ir kokybiškam rytui:
- Bananai + juodas šokoladas
- Bananai + riešutų sviestas
- Obuoliai + cinamonas
- Ananasas + mango + bananas + kokosas
- Braškės + vanilė
- Kokosas + kakava
- Avietės + baltas šokoladas
- Mėlynės + bananai + migdolai
Skanaus!
Daugiau receptų rasite www.antmedineslenteles.com