Idėjos pusryčiams: orkaitėje keptas avokadas su lašiša

Orkaitėje keptas avokadas su lašiša / „Ant medinės lentelės“
Orkaitėje keptas avokadas su lašiša / „Ant medinės lentelės“
Šaltinis: Žmonės.lt
A
A

Tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ autorė teigia, kad jai norisi gaminti stilingą, akiai patrauklų maistą, atrasti įdomius derinius ir sveikesnes alternatyvas. „Maistas yra vienas svarbiausių mūsų poreikių, kodėl nepavertus jo mažyte švente?“ – klausia Kristina.

„Ant medinės lentelės“ autorė Kristina
„Ant medinės lentelės“ autorė Kristina / Asmeninio archyvo nuotr.

Puikus pusryčių patiekalas. Sveikas, maistingas ir labai skanus. Keptas avokadas ypatingai skanus ir minkštas, jį puikiausiai galite derinti su savo mėgstamais ingredientais ir keisti įdarą pagal savo poreikius.

Reikės:

• 1 avokado

• 50 g. rūkytos lašišos

• 50 g. mocarelos

• Druskos, pipirų

• Česnakų laiškų pabarstymui

• Čili dribsnių (mėgstantiems aštriau)

Gaminame:

1. Avokadą pjaunam perpus, išskobiam šiek tiek vidaus, kad tilptų lašiša ir mozzarella.

2. Avokadų puseles perkeliame į kepimo skardą.

3. Į avokadą dedame rūkytos lašišos juosteles, mocarelą, pabarstome druska ir pipirais.

4. Kepame 180 laipsnių orkaitėje 15 min.

5. Iškepusius pabarstome smulkintais česnakų laiškais ir, jei mėgstate aštriau, čili dribsniais.

    „Ant medinės lentelės“ logo
    „Ant medinės lentelės“ logo / „Ant medinės lentelės“ nuotr.

    Skanaus!

    Daugiau receptų rasite www.antmedineslenteles.com