Daugeliui mūsų morkos – įprasta kasdienė daržovė, tinkamiausia salotoms ar sriuboms gardinti. Tačiau į jas galima pažvelgti ir nekasdieniškai. Siūlome išbandyti įvairių patiekalų.
Dėl morkų naudos organizmui neabejojama jau nuo neatmenamų laikų. Kaip vaistiniai augalai jos naudojamos jau beveik 4000 metų.
Plačiau apie gydomąsias morkų savybes skaitykite straipsnyje 7 NEGALAVIMAI, KURIUOS PADEDA ĮVEIKTI MORKOS.
Morkose yra vitaminų B, PP, C, E, K, taip pat karoteno – medžiagos, kuri žmogaus organizme virsta vitaminu A. Šiuose oranžiniuose šakniavaisiuose gausu ir mineralinių medžiagų: geležies, kalio, magnio, fosforo, vario, jodo, cinko, chromo, nikelio, fluoro ir kt. Taigi skanaus!
{recipe|211}
{recipe|355}
{recipe|817}
{recipe|876}
{recipe|1102}
{recipe|1390}
{recipe|1399}
{recipe|3555}
{recipe|3444}
{recipe|3285}
{recipe|2853}
{recipe|2472}
{recipe|2309}
{recipe|1756}
{recipe|1752}