Išradingi receptai su spanguolėmis – ir desertui, ir pietums

Bananų duona su džiovintomis spanguolėmis  / Fotolia nuotr.
Bananų duona su džiovintomis spanguolėmis / Fotolia nuotr.
Šaltinis: Ji24.lt
A
A

Šios ryškiaspalvės rudens uogos, kurios puikiai išsilaiko iki pavasario, yra tikras vitaminų užtaisas. Jose gausu imunitetą stiprinančių C, P, PP ir B grupės vitaminų, taip pat daug kalio, kalcio, fosforo, geležies, mangano, jodo, nuo žalingo laisvųjų radikalų poveikio ląsteles saugančių antioksidantų.

Be visų jau minėtų privalumų spanguolėse dar apstu medžiagų, kurios naikina bakterijas ir virusus, slopina uždegimus. Naujausiais moksliniais tyrimais nustatyta, kad spanguolės padeda atsinaujinti ir žarnyno mikroflorai. O kuo ji sveikesnė, tuo atsparesni esame ir ligoms.

Spanguoles galite valgyti trintas ir sumaišytas su alavijų sultimis bei medumi – peršalimo ligų profilaktikai nerasite geresnio vaisto. Vis tik spanguolės tinka ne tik imunitetui stiprinti ar kisieliui virti, bet ir pikantiškiems padažams bei valgiams ruošti. Tereikia nebijoti eksperimentuoti ir savo kulinarinę knygelę galėsite papildyti naujais ir naudingais receptais!

Taip pat skaitykite: 30 populiariausių pasaulio saldumynų receptų

Tiesa, pasak gastroenterologų, spanguolių nepatartina vartoti sergant ūminiu skrandžio ir žarnyno uždegimu, sergant inkstų akmenlige, skrandžio ar dvylikapirštės žarnos opalige, ar esant padidėjusiam skrandžio sulčių rūgštingumui.

Portalas Ji24.lt pateikia išradingiausius receptus su spanguolėmis. Vadovaudamiesi jais savo šeimą galėsite pradžiuginti ir gardžiais pietumis, ir seilę varvinančiais desertais arba tiesiog pasiruošti atsargų žiemai.

Taip pat skaitykite: Gardžiausi obuolių pyragų receptai

Patiekalai su spanguolėmis

{recipe|1549}
{recipe|3858}
{recipe|2552}
{recipe|3126}
{recipe|3871}
{recipe|3913}
{recipe|184}
{recipe|1224}
{recipe|1329}
{recipe|1701}
{recipe|2100}
{recipe|2278}
{recipe|2330}
{recipe|2347}
{recipe|3558}
{recipe|4097}
{recipe|3873}

Ruošiame spanguolių atsargas

{recipe|347}
{recipe|2102}
{recipe|3912}
{recipe|3771}
{recipe|3587}
{recipe|3866}
{recipe|3870}