Ji24.lt savaitgalio pasiūlymas – patiekalai su baklažanais

Baklažanų apkepas / Fotolia nuotr.
Baklažanų apkepas / Fotolia nuotr.
Šaltinis: Ji24.lt
A
A

Manoma, kad pomidorų giminaičiais vadinamų baklažanų tėvynė – Indija, iš kur prieš 2 500 metų jie pateko į Kiniją, o viduramžiais į Europą. Baklažanus mums atgabeno arabai, tačiau iš pradžių ši daržovė auginta kaip dekoratyvus augalas, mat sklandė legendos, esą užvalgius baklažano vaisių, kurie vadinti beprotybės obuoliais, gali kvaištelėti.

Gal baklažanai taip ir būtų neišpopuliarėję, tačiau, laimė, atradus Pietų Ameriką, indėnai pasijuokė iš mūsų legendų, davė europiečiams paskanauti keptų baklažanų ir pateikė sąrašą, kokių dar patiekalų galima iš jų pasigaminti.

Šiandien baklažanai populiarūs visame pasaulyje, ypač Prancūzijoje, Bulgarijoje, Viduržemio jūros ir Kaukazo šalių virtuvėse. O mėgstamos šios daržovės dėl to, kad yra nebrangios, greitai paruošiamos ir labai „taikios“. T. y. neturi jokio specifinio skonio ir kvapo, todėl puikiai dera su daugybe kitų produktų, kurių skonį sugeria akimirksniu. Baklažanai puikiai tinka virti, kepti, troškinti, marinuoti, įdaryti.

Be puikių skonio savybių, baklažanai garsėja ir nauda organizmui – jie nekaloringi, turtingi vertingų mineralinių druskų: kalio, kalcio, vitaminų C, B1, B6, PP. Baklažanų vaisiai, nelygu veislė, būna apvalūs, pailgi, dažniausiai violetinės, melsvos arba net juodos spalvos, o jų skonis labai panašus.

Taigi šį savaitgalį siūlome pasimėgauti šia rudens gėrybe ir išbandyti portalo Ji24.lt siūlomus receptus.

Daugiau įvairių receptų kiekvieno skoniui siūlome paieškoti mūsų rubrikoje RECEPTAI.

{recipe|2565}
{recipe|2634}
{recipe|2646}
{recipe|2708}
{recipe|3128}
{recipe|3274}
{recipe|3278}
{recipe|3525}
{recipe|3579}
{recipe|3581}
{recipe|3865}
{recipe|14}
{recipe|602}
{recipe|603}
{recipe|1336}
{recipe|1506}
{recipe|160}

 

{recipe|1534}
{recipe|1835}
{recipe|1866}
{recipe|1876}
{recipe|1904}
{recipe|1983}
{recipe|825}