Jautienos karpačas su parmezanu ir alyvuogių aliejumi

Burokėlių, jautienos ir sūrio karpačas / Vida Press nuotr.
Burokėlių, jautienos ir sūrio karpačas / Vida Press nuotr.
Šaltinis: Elaima.lt
A
A

Kuo jau kuo, bet sūriu jokio patiekalo nepagadinsi – nuo aperityvo iki deserto.

8 porcijoms reikės:

  • 800 g šviežios jautienos nugarinės,
  • druskos ir juodųjų pipirų,
  • alyvuogių aliejaus,
  • 200 g parmezano,
  • gražgarsčių ar kitų salotų.

Gaminimas

Mėsą nuplauti, nusausinti popieriniais rankšluosčiais. Suvynioti į maistinę plėvelę ir 50 min. laikyti šaldiklyje. Supjaustyti plonomis riekelėmis ir sudėti į plačią lėkštę. Pagardinti druska, pipirais, apšlakstyti alyvuogių aliejumi. Sūrį supjaustyti, sudėti į vidurį. Patiekti su salotomis.