Jautienos karpačas su parmezanu ir alyvuogių aliejumi

Burokėlių, jautienos ir sūrio karpačas / Vida Press nuotr.
Šaltinis: Elaima.lt
A
A
Kuo jau kuo, bet sūriu jokio patiekalo nepagadinsi – nuo aperityvo iki deserto.
8 porcijoms reikės:
- 800 g šviežios jautienos nugarinės,
- druskos ir juodųjų pipirų,
- alyvuogių aliejaus,
- 200 g parmezano,
- gražgarsčių ar kitų salotų.
Gaminimas
Mėsą nuplauti, nusausinti popieriniais rankšluosčiais. Suvynioti į maistinę plėvelę ir 50 min. laikyti šaldiklyje. Supjaustyti plonomis riekelėmis ir sudėti į plačią lėkštę. Pagardinti druska, pipirais, apšlakstyti alyvuogių aliejumi. Sūrį supjaustyti, sudėti į vidurį. Patiekti su salotomis.