Jevgenijaus Šuklino čempionų salotos

Jevgenijus Šuklinas gamina salotos / Organizatorių nuotr.
Jevgenijus Šuklinas gamina salotos / Organizatorių nuotr.
Šaltinis: Ji24.lt
A
A

Nors žinomiausias Lietuvos kanojininkas Jevgenijus Šuklinas labai mėgsta gaminti maistą, dėl intensyvių treniruočių ir varžybų šiam užsiėmimui dažnai pritrūksta laiko. Todėl olimpinis vicečempionas dažniausiai renkasi sveikus užkandžius: stengiasi kasdien pasilepinti saujele įvairių riešutų ar pasigaminti iš jų lengvą patiekalą.

„Kaip ir daugelis sportininkų, rūpinuosi savo mityba ir laikausi tam tikrų taisyklių: nevalgau likus porai valandų iki treniruotės ir po 20 valandos. Maistui nesu labai išrankus, mėgstu improvizuoti, todėl kai turiu pakankamai laiko, artimuosius nustebinu vis naujais patiekalais, – sako J. Šuklinas. – Svarbiausia, kad maistas būtų sveikas ir naudingas organizmui. Todėl užkandžiams ar vietoj deserto renkuosi džiovintus vaisius ir riešutus, kuriuose gausu angliavandenių ir baltymų, kartais – jogurtą. Rimčiau pasistiprinu valgydamas neriebią mėsą ar salotas.“                                                        

Naujoves virtuvėje mėgstantis J. Šuklinas pasidalijo sveiku ir nesudėtingai paruošiamu patiekalu – salotomis su paukštiena, grūdėtąja varške ir Jevgenijaus itin mėgstamais graikiniais riešutais. Mažai kalorijų turintis patiekalas sportininkui suteikia jėgų ir aprūpina organizmą būtiniausiomis maisto medžiagomis.

{recipe|3818}

Straipsnio šaltinis: RsV agentūra AD VERUM