Jevgenijaus Šuklino čempionų salotos
Nors žinomiausias Lietuvos kanojininkas Jevgenijus Šuklinas labai mėgsta gaminti maistą, dėl intensyvių treniruočių ir varžybų šiam užsiėmimui dažnai pritrūksta laiko. Todėl olimpinis vicečempionas dažniausiai renkasi sveikus užkandžius: stengiasi kasdien pasilepinti saujele įvairių riešutų ar pasigaminti iš jų lengvą patiekalą.
„Kaip ir daugelis sportininkų, rūpinuosi savo mityba ir laikausi tam tikrų taisyklių: nevalgau likus porai valandų iki treniruotės ir po 20 valandos. Maistui nesu labai išrankus, mėgstu improvizuoti, todėl kai turiu pakankamai laiko, artimuosius nustebinu vis naujais patiekalais, – sako J. Šuklinas. – Svarbiausia, kad maistas būtų sveikas ir naudingas organizmui. Todėl užkandžiams ar vietoj deserto renkuosi džiovintus vaisius ir riešutus, kuriuose gausu angliavandenių ir baltymų, kartais – jogurtą. Rimčiau pasistiprinu valgydamas neriebią mėsą ar salotas.“
Naujoves virtuvėje mėgstantis J. Šuklinas pasidalijo sveiku ir nesudėtingai paruošiamu patiekalu – salotomis su paukštiena, grūdėtąja varške ir Jevgenijaus itin mėgstamais graikiniais riešutais. Mažai kalorijų turintis patiekalas sportininkui suteikia jėgų ir aprūpina organizmą būtiniausiomis maisto medžiagomis.
Straipsnio šaltinis: RsV agentūra AD VERUM