K.Starkienė atskleidė ypatingo kruasanų apkepo receptą: užtruksite akimirką, džiaugsis visa šeima

Kotryna Starkienė, kruasanų apkepas / TV3 nuotr.
Kotryna Starkienė, kruasanų apkepas / TV3 nuotr.
Šaltinis: Pranešimas spaudai
A
A

Orai už lango vis labiau primena vasarą – visos pramogos pagaliau keliasi iš namų! O kad galėtume mėgautis šiais džiaugsmais, Kotryna Starkienė pasirūpino, kad savaitgalis būtų saldus visomis prasmėmis!

„Kai už lango toks oras, tikrai nesinori ilgai sukiotis virtuvėje. Todėl šį savaitgalį siūlau išbandyti karštus sumuštinius su keptais pomidorais ir kruasanų apkepą. Tai – ne tik lengvai paruošiami, bet ir gardūs patiekalai“, – sako K.Starkienė ir kviečia maloniems eksperimentams.

Kotrynois Starkienės kruasanų apkepas
Kotrynois Starkienės kruasanų apkepas / TV3 nuotr.

Gardžiųjų sumuštinių paslaptį jį atskleidė laidoje „Kotrynos burtai“, o kaip pasigaminti desertą, dalijasi jau dabar.

Kruasanų apkepui reikės:

  • 6 kruasanų;
  • 400 ml pieno;
  • 200 g kreminio sūrio;
  • 150 g cukraus;
  • 3 kiaušinių;
  • šaukštelio vanilės ekstrakto;
  • šviežių arba šaldytų uogų.
Kotrynois Starkienės kruasanų apkepas
Kotrynois Starkienės kruasanų apkepas / TV3 nuotr.

Gaminimo eiga

  • Kruasanus supjaustykite nedideliais gabalėliais ir sudėkite į kepimo indą, išteptą sviestu. Kiaušinius, kreminį sūrį ir cukrų išplakite. Sudėkite vanilę ir supilkite pieną. Tuomet visą mišinį supilkite ant kruasanų ir palikite pastovėti 15 minučių.
  • Sudėkite ant viršaus uogas ir pašaukite apkepą į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 40 minučių. Patiekite, kol patiekalas karštas.

„Kotrynos burtai“ – šeštadieniais, 12 val. per TV3.