K.Starkienės receptas sužavės netikėtus svečius: pagaminti lengva, o komplimentai – garantuoti

Kotryna Starkienė / TV3 nuotr.
Kotryna Starkienė / TV3 nuotr.
Šaltinis: Žmonės
2023-03-04 19:42
AA

Kotryna Starkienė įsitikinusi – viskas, ko reikia, kad savo virtuvėje atrastumėte naujus skonius, yra tik šiek tiek pastangų, ir… žiupsnelis magijos! Nuo neatsivalgomų salotų iki pirštus apsilaižyti verčiančio pyrago – charizmatiškoji Kotryna pasiryžusi žiūrovams pažerti paslapčių, kaip nesunkiai sužavėti netikėtai užklupusius svečius, rašoma pranešime spaudai.

Kaip tai pasiekti, Kotryna Starkienė atskleidė naujoje TV3 laidoje „Kotrynos burtai“.

„Nepavalgyti juk susirinkome“ – toks posakis man tikrai negalioja. Nesvarbu, ar draugė užlekia kavos, ar po darbo užsuka kaimynai – aš kaičiu ne tik virdulį, bet ir ruošiu keptuvę. Visi žino, kad mano namuose net ir tie, kurie užsuka trumpam, tikrai bus pamaitinti“, – šypsojosi K.Starkienė.

Jau pirmojoje laidoje Kotryna nuramino visus tuos, kurie virtuvėje – dar tik naujokai. Du nesudėtingi receptai – ne tik lengvai įveikiami pradžiamoksliams, bet ir gali pelnyti draugų komplimentus.

„Pasidalinsiu keliais receptais, kuriuos pamėgo ne tik mano šeima, bet ir draugai. Dažnai ant mūsų stalo besipuikuojančios bulvių salotos su sūdyta lašiša bei marinuotais imbierais dar niekada nenuvylė ir tada, kai užsuka svečiai. O štai morenginis uogų pyragas – visai naujas ir neseniai atsiradęs mano receptų skrynelėje, tačiau jau labai pamėgtas ir draugų“, – intrigavo ji ir pasiūlė išbandyti savo naujojo pyrago receptą.

Morenginis uogų pyragas

Pyrago tešlai reikia:

200 g miltų

120 g šalto sviesto

4 kiaušinių tryniai

3 valgomieji šaukštai cukraus

žiupsnis druskos

Įdarui:

400 g šaldytų spanguolių

400 g šaldytų vyšnių

200 g cukraus

Morengui:

4 kiaušinių baltymai

150 g cukraus

Eiga:

Pirmiausia pagaminkite tešlą – šaltą sviestą supjaustykite kubeliais, sudėkite į dubenį ir supilkite miltus, cukrų bei druską. Iki trupinių pirštais sutrinkite sviestą su miltais. Tuomet supilkite kiaušinių trynius ir užminkykite tešlą. Jeigu tešla nelimpa, galima įpilti šaukštelį šalto vandens. Iš tešlos suformuokite rutulį, suvyniokite jį į maistinę plėvelę ir palikite valandai šaldytuve. Atvėsusią tešlą iškočiokite ir įklokite į sviestu išteptą kepimo formą. Kraštus, kad būtų lygūs, apipjaukite, o vidų subadykite šakute – taip kepdama tešla neiškils. Tuomet pašaukite tešlą kepti apie 20 minučių 170°C temperatūroje, arba kol lengvai apskrus.

Kotryna Starkienė / TV3 nuotr.

Kol tešla keps, pradėkite ruošti įdarą. Uogas ir cukrų suberkite į puodą ir pavirkite ant nedidelės ugnies. Nepamirškite vis pamaišyti, kad masė sutirštėtų. Tuomet gautą uogienę palikite atvėsti.

Pradėję ruošti morengą, pirmiausiai kiaušinio baltymus supilkite į dubenį, o tuomet imkite juos plakti. Kai pradės formuotis putos, po truputį, vis plakant, supilkite 150 gramų cukraus. Viską plakite tol, kol baltymai taps standūs ir blizgantys.

Tuomet į iškeptą pyrago pagrindą sudėkite uogienę – ant viršaus sudėkite baltymus, palyginkite paviršių ir kepkite pyragą valandą, 110°C temperatūroje, kol baltymas taps sausas ir traškus. Skanaus!

Laida „Kotrynos burtai“ – šeštadieniais, 12 val. per TV3.