Ką per Užgavėnes valgyti sveikuoliams?
Jei vis dar galvojate, kad blynai – nesveikas, naudingų medžiagų organizmui nesuteikiantis patiekalas, labai klystate. Iš daržovių, visagrūdžių miltų ar įvairių kruopų sumaišyti blynai – puikus visavertis maistas. Tad per Užgavėnes kirskite šio skanėsto į valias!
Su špinatais
Jums reikės: 250 g miltų, 1 stiklinės pieno, 1 stiklinės vandens, 2 kiaušinių, druskos ir aliejaus. Špinatų įdarui: 250 g špinatų, 2 kiaušinių, 2 pomidorų, druskos, šviežiai malti juodųjų pipirų.
- Blynams skirtus produktus sumaišykite ir įkaitintoje keptuvėje kepkite lietinius.
- Špinatus nuplaukite, supjaustykite. Sudėkite į keptuvę ir patroškinkite.
- Pomidorus supjaustykite kubeliais ir dėkite į špinatus. Kiaušinius suplakite ir supilkite.
- Įdarą dėkite ant lietinių ir gražiai sulankstykite blynus.
Kopūstų blynai
Jums reikės: ½ nedidelio kopūsto gūžės, 2 kiaušinių, 5 šaukštų miltų, 3 šaukštų tarkuoto fermentinio sūrio, krapų ir petražolių, salierų lapų, druskos, aliejaus kepti.
- Kopūstą sutarkuokite. Suberkite pjaustytus krapus, petražoles ir salierus.
- Keptuvėje kepkite blynelius vartydami, kol gražiai paruduos abi pusės.
Morkų blynai
Jums reikės: 4 morkų, 5 šaukštų miltų, 5 šaukštų kuskuso, 2 kiaušinių, ½ stiklinės kefyro, šaukšto cinamono, druskos, aliejaus kepti.
- Morkas nuskuskite, sutarkuokite, sudėkite į keptuvę ir užpylę šiek tiek vandens patroškinkite. Įberkite druskos, cinamono.
- Morkas atvėsinkite, tada įmuškite kiaušinius, suberkite miltus, kuskusą.
- Keptuvėje iškepusius blynelius pabarstykite cinamonu. Jei patinka saldūs blynai, gardinkite ir cukraus pudra.
Sorų sklindžiai
Jums reikės: stiklinės sorų kruopų, 2 virtų morkų, 2 kiaušinių, ½ stiklinės džiūvėsėlių, druskos, aliejaus.
- Virtas morkas sutrinkite šakute ar sutarkuokite. Soras išvirkite, tada atvėsinkite ir sudėkite morkas, įmuškite kiaušinius, pasūdykite.
- Sklindžius kepkite gerai įkaitintoje keptuvėje arba orkaitėje.
Avižinių dribsnių blyneliai
Jums reikės: po stiklinę visagrūdžių kvietinių miltų, avižinių dribsnių, pieno, vandens, tarkuotų obuolių, 2 kiaušinių, cukraus ir druskos pagal skonį, aliejaus.
- Avižinius dribsnius sumaišykite su miltais, cukrumi ir druska. Kiaušinius gerai suplakite su vandeniu ir pienu.
- Suberkite miltus ir avižas, sudėkite obuolius.
- Iškeptus blynelius gardinkite grietine, cukraus pudra, cinamonu ar mėgstama uogiene.