Kada ir kokius produktus valgyti, kad jie suteiktų daugiausia naudos?

Košė - puiki dienos pradžia / Fotolia nuotr.
Košė - puiki dienos pradžia / Fotolia nuotr.
Šaltinis: Ji24.lt
A
A

Kodėl pavartoję tam tikro maisto, kartais jaučiamės prastai, tampa sunku susikaupti ar suskauda skrandį? Iš tiesų dauguma produktų yra naudingi mūsų sveikatai, tik reikia žinoti, ką ir kada vartoti.

Varškė

Geriausias paros metas vartoti: vėlyvas vakaras. Varškė gerina ir ramina virškinimo sistemos darbą.

Blogiausias paros metas vartoti: rytas. Ypač, jeigu esate linkęs į peršalimo ligas ir kosulį.

{recipe|4214}

Ryžiai

Geriausias paros metas vartoti: pietūs. Medžiagų apykaitą dieną yra greitesnė, todėl dar spėsite sudeginti visus ryžiuose esančius angliavandenius.

TAIP PAT SKAITYKITE: 20 veiksmingų būdų sulieknėti darbe

Blogiausias paros metas vartoti: vėlyvas vakaras. Vakarais valgomi ryžiai „padovanos“ jums papildomų kilogramų.

{recipe|448}

Obuoliai

Geriausias paros metas vartoti: rytas. Obuolių odelėje yra daug pektino, kuris gerina virškinimą ir saugo nuo vidurių užkietėjimo.

Blogiausias paros metas vartoti: vėlyvas vakaras. Obuoliai didina skrandžio rūgštingumą, o pektinas, suvartotas prieš miegą, apsunkins virškinimo sistemą.

{recipe|4779}

Cukrus

Geriausias paros metas vartoti: rytas. Mūsų organizmas su cukrumi geriausiai „kovoja“ rytais, t. y. turite didesnę galimybę nepriaugti svorio.

Blogiausias paros metas vartoti: vėlyvas vakaras. Cukrus, suvartotas naktį, ne tik „padovanos“ jums papildomų kilogramų, bet ir neleis gerai užmigti.

Bananai

Geriausias paros metas vartoti: pietūs. Bananuose esančios maistinės skaidulos gerina virškinimą ir mažina rėmenį.

Blogiausias paros metas vartoti: vėlyvas vakaras. Naktį suvalgyti bananai erzina skrandžio gleivinę ir sutrikdo virškinimą.

{recipe|4566}

Mėsa

Geriausias paros metas vartoti: pietūs. Mėsa yra sunkiai virškinama. Joje daug baltymų, kurie suteikia jėgų ir didina koncentraciją.

TAIP PAT SKAITYKITE: Virtuvės šefės patarimai padės ilgiau išlaikyti mėsą šviežią

Blogiausias paros metas vartoti: vėlyvas vakaras. Mėsa apsunkins jūsų skrandį ir neleis kietai užmigti.

{recipe|3193}

Ankštinės kultūros

Geriausias paros metas vartoti: vėlyvas vakaras. Ankštinėse kultūros daug ląstelienos, kuri gerina virškinimą, mažina cholesterolio kiekį bei gerina miego kokybę.

Blogiausias paros metas vartoti: rytas. Ryte suvalgytos pupelės ar lęšiai didina apetitą.

{recipe|4528}

Graikiniai riešutai

Geriausias paros metas vartoti: vakaras. Graikiniuose riešutuose gausu antioksidantų ir omega-3 riebalų rūgščių. Be to, jie gerina smegenų veiklą.

Blogiausias paros metas vartoti: rytas/diena/vėlyvas vakaras. Šiuo metu suvalgyti riešutai mažina jų naudingumą organizmui.

{recipe|2029}

Abrikosai

Geriausias paros metas vartoti: ankstyvas rytas. Ryte suvalgytas abrikosas gerina virškinimą.

Blogiausias paros metas vartoti: vėlyvas vakaras. Nakčiai suvalgytas abrikosas dirgina skrandį ir skatina dujų kaupimąsi.

{recipe|3595}

Sūris

Geriausias paros metas vartoti: ankstyvas rytas. Vegetarams taip puikus mėsos pakaitalas. Valgant saikingai, sūris padės numesti kelis kilogramus ir apsaugos nuo išsipūtusio pilvo.

TAIP PAT SKAITYKITE: Mitybos pokyčiai pavasarį: nuo ko pradėti? Specialistų patarimai

Blogiausias paros metas vartoti: vėlyvas vakaras. Dėl to, kad yra sunkiai virškinamas, gali dirginti skrandį.

Pienas

Geriausias paros metas vartoti: vėlyvas vakaras. Šiltas pienas nuramina ir padeda užmigti.

Blogiausias paros metas vartoti: rytas. Jeigu per dieną nedirbsite jokio fizinio darbo, pienas bus sunkiai virškinamas.

{recipe|1782}

Atmintinė, kuri naudinga kiekvienam:

Kokiu paros metu vartoti tam tikrus produktus.
Kokiu paros metu vartoti tam tikrus produktus. / Austėjos Usavičiūtės darbas