Kaip pasigaminti rikotos sūrio namuose? Receptai

Rikota / Fotolia nuotr.
Rikota / Fotolia nuotr.
Šaltinis: Ji24.lt
A
A

Rikotos sūris kone universalus – iš jo pagaminsite ne tik gardžius desertus, bet ir pagrindinius karštuosius patiekalus. Be to, šio sūrio galite pasigaminti ir namuose, kadangi tai visai nesudėtingas procesas.

Rikota tinka tortams, pyragams, lazanijai su špinatais ar desertinei lazanijai gaminti. Tradiciškai rikota daroma iš išrūgų, kurios kaitinamos susitraukia panašiai kaip kiaušinio baltymai, bet šis procesas kiek užtrunka.

Pirmas receptas

Reikės:

750 ml riebaus pieno,

250 ml grietinėlės (20 proc. riebumo),

3–4 valg. š. citrinų sulčių,

žiupsnelio druskos ir cukraus.

Kaip gaminti:

1. Puode sumaišykite grietinėlę, pieną, druską ir cukrų ir įkaitinkite viską iki 90 laipsnių. Neleiskite užvirti!

2. Iki užvirimo nuimkite puodą nuo ugnies, supilkite citrinų sultis, išmaišykite ir palikite 5 minutėms.

3. Tada į kiaurasamtį įdėkite marlę ir viską perkoškite per ją, palikdami masę nuvarvėti. Kuo ilgiau paliksite, tuo tirštesnis sūris išeis. Prieš valgydami atvėsinkite.

Antras receptas

Sumanios šeimininkės panašios į rikotą masės moka pasigaminti iš kefyro arba rūgpienio. Paprasčiausias būdas – litro talpos plastikinį maišelį kefyro per naktį palaikyti šaldymo kameroje, kad gerai sušaltų, tada pakuotę perpjauti aštriu peiliu, o į ledą sušalusį kefyrą dėti į kiaurasamtį su labai nedidelėmis skylutėmis ir palikti, kad natūraliai atšiltų ir išvarvėtų pasukos. Sietelyje likusią minkštos konsistencijos varškę sukrėsti į dėžutę ir palikti šaldytuve, kad kiek sustingtų.

Verta žinoti. Iš litro kefyro išeina apie 250 g gardžios varškės. Ją galima valgyti vieną arba pagardintą prieskoniais, daržovėmis ar džiovintais ir šviežiais vaisiais.

Trečias receptas

Reikės:

5 l išrūgų,

1 l pieno,

4 arbat. š. vyno acto.

Kaip gaminti:

1. Sumaišykite pieną ir pasukas ir užvirinkite iki 90 laipsnių.

2. Supilkite actą, nors tinka ir citrinų sultys. Maišykite 5 minutes, tačiau neleiskite masei užvirti. Palikite uždengtą puodą per naktį kambario temperatūroje.

3. Ryte supilkite gautą masę į kiaurasamtį, išklotą marle, ir palikite varvėti porai valandų.

Išmėginkite patiekalus su rikota:

{recipe|32}
{recipe|581}
{recipe|1674}
{recipe|1830}
{recipe|1918}
{recipe|2776}
{recipe|2852}
{recipe|3351}
{recipe|3471}
{recipe|4060}
{recipe|4062}
{recipe|4283}
{recipe|4417}
{recipe|4587}
{recipe|4630}