Kalėdiniam piknikui: midijų, moliuskų ir šukučių ant griliaus receptas

Tinklaraščio „52 kartai“ 46-asis kartas / Roberto Daškevičiaus nuotr.
Tinklaraščio „52 kartai“ 46-asis kartas / Roberto Daškevičiaus nuotr.
Šaltinis: Žmonės.lt
A
A

„Kodėl „52 kartai“? Metuose yra lygiai tiek savaičių, vadinasi, ir savaitgalių. Taigi, lygiai tiek galimybių ir progų pabūti kartu su pačiais mylimiausiais, pačiais brangiausiais – su savo draugais,“ – maisto ir fotografijos tinklaraštį pristato jo autorius Robertas Daskevičius. Dalijamės „52 kartai“ receptu ir išskirtinėmis nuotraukomis!

Robertas Daskevičius
Robertas Daskevičius / Tinklaraštis „52 kartai“

„Artėjant gražiausioms metų šventėms savo projekto sekėjus nutariau nukelti į mažą svajonę, kaip galėtų atrodyti žiemiška iškyla - šaltukas apsnigtame miške, karšti garuojantys griliaus patiekalai, romantiškos lemputės ir stilingas „MINI Cooper Countryman“ su palapine ant stogo ir geriausiais draugais. Kas taip nenorėtų?”, - apie apsnigtame miške įgyvendintą fotosesiją pasakoja fotografas.

Ypač žiemiškus patiekalus šį kartą ant griliaus paruošė Svetlana Vaganova, restorano „Habit“ ir desertinės „Atostogos“ įkūrėja. Šie patiekalai puikiai tiks šventiniu laikotarpiu išbandyti su draugais ar šeima. Užkandžiui S.Vaganova siūlo ant griliaus keptas midijas, moliuskus ir jūros šukutes, pagrindiniam - sodraus skonio Marselio žuvienę „Boiullabaisse“, desertui - populiariuosius prancūziškus pyragėlius madlenas su pistacijomis, o gėrimui - netradicinį baltą karštą vyną.

Fotografas R.Daskevičius jau visus metus rengia vis naujas netikėtas maisto fotosesijas ir iliustruoja vis kito žymaus virtuvės šefo patiekalus, skirtus vakarienei su draugais, taip parodydamas įvairias maisto fotografijos galimybes ir siūlydamas vis naujas idėjas, kaip galėtų atrodyti draugų šventė.

Midijos, moliuskai ir šukutės ant griliaus

Apie 1 kg midijų ir moliuskų

4-8 vnt. jūrų šukučių

Mėgstamo vyno

ČILI ALIEJUI:

200 ml alyvuogių aliejaus

Čili pipiro

PELETRŪNO ALIEJUI:

200 ml alyvuogių aliejaus

30 g šviežio peletrūno

Kiek: 4 žmonėms

Sudėtingumas: lengva

  1. Midijas ir jūrų šukutes apipilkite vynu ir kepkite keramikinėje kepsninėje „Big Green Egg“ 200°C temperatūroje ant grotelių apie 5 minutes.
  2. Paruoškite čili aliejų: alyvuogių aliejų sumaišykite su smulkiai kapotu čili pipiru, leiskite pastovėti valandą.
  3. Paruoškite peletrūno aliejų: alyvuogių aliejų sumaišykite su peletrūnu ir užvirinkite iki 60°C, atvėsinkite ir leiskite pastovėti valandą.
  4. Keptas midijas ir jūrų šukutes patiekite su paruoštais aliejais.

                52 kartai
                52 kartai / Tinklaraštis „52 kartai“

                Skanaus!

                Daugiau receptų ir išskirtinių nuotraukų rasite 52kartai.lt