Kasdienė mūsų duona: ar reklamuosime Lietuvą kaip Tūkstančio Duonų šalį?

Duonos parduotuvė prie Aušros vartų, 1964-ieji / Lietuvos nacionalinio muziejaus (Algimanto Kunčiaus) nuotrauka
Duonos parduotuvė prie Aušros vartų, 1964-ieji / Lietuvos nacionalinio muziejaus (Algimanto Kunčiaus) nuotrauka
Šaltinis: Žurnalas „Legendos“
A
A

Kaip ir prieš 60 metų, taip ir šiandien duonos – kasdienio produkto – galime nusipirkti ir specializuotose parduotuvėse. Tik šiandien duonos kepiniai kur kas rafinuotesni nei tada – net sunku nuspręsti, kas arčiau širdies: su grūdais, varške, be mielių, cukraus, be glitimo, su uogomis, vaisiais ar sėmenimis...

Prieš daugiau nei pusę amžiaus, giliu sovietmečiu, pirkėjams nereikėjo vargti renkantis. Duona dažniausiai būdavo tamsi forminė arba batonas. Tik vėliau Lietuvoje atsirado šviesūs „Palangos“ kepaliukai ir minkštos bandelės „po tris kapeikas“.