Kepam ant grilio: 3 patiekalai mėgstantiems greitai, skaniai ir nebrangiai
Kepti ant grilio – vienas malonumas: grynas oras, gera kompanija, gardūs kvapai, skanus rezultatas ir, aišku, pagyros šefui! Netikėkit tais, kuris sakytų, jog tam reikia ypatingų įgūdžių, ilgo pasiruošimo – nieko panašaus. Kepsninių šiais laikais – daugybė tipų, nuo ilgaamžių ir rimtų iki vienakartinių, tai, ką kepsite, galite pasiruošti patys, o galit kliautis meistrų kompetencija, pavyzdžiui, rinktis LIDL produktų linijos „Grill & Fun“ pasiūlymus. Tam, kad greitai ir nesudėtingai visiems įrodytumėt, kokie esat grilinimo asai, kviečiame išbandyti 3 receptus – visi jie neatims daug laiko, bus draugiški piniginei, o ir ypatingų produktų neprireiks.
Prieš pradedant – kelios svarbios saugumo taisyklės:
- Kokią kepsninę benaudotumėt, įsitikinkit, kad ji stovi stabiliai ir nėra jokios rizikos, jog pakryps ar nugrius;
- Nestatykit grilio vietoje, kur jį pasiektų staigūs ar smarkūs vėjo gūsiai. Tačiau lengvas vėjelis visai gerai – jis net padės įsidegti kurui;
- Nepalikit grilio be priežiūros, neleiskite prie jo artintis mažyliams ir naminiams gyvūnams;
- Pasirūpinkit, kad prie grilio nebūtų jokių sausų krūmų, medžių ar medinių statinių;
- Statykite grilių taip, kad dūmus vėjukas neštų į priešingą pusę, nei stalas, prie kurio valgysite – priešingu atveju per dūmus nematysit svečių, o ir jie jausis lyg išrūkyti.
Jei šiuos svarbius reikalavimus įgyvendinot, laikas rinktis receptą!
Rozmarinais kvepiančios dešrelės
Ingredientai:
- 6 šviežios kiaulienos dešrelės
- 6 šviežio rozmarino šakelės (kuo ilgesnės ir tvirtesnės);
- šviežiai maltų juodųjų pipirų;
- žiupsniukas druskos;
- 1 česnako skiltelė, sutrinta.
Gaminimas:
1. Nuo rozmarinų stiebelių nuskabykit lapelius, mums reikia tik stiebelių. Imkit po vieną dešrelę ir atsargiai persmeikit ją išilgai rozmarino stiebeliu.
2. Sudėkit persmeigtas dešreles į dubenį, berkite truputį druskos, pipirų, trintą česnaką, apvoliokit, pridenkit dubenį ir leiskit pusvalandį pasimarinuot kambario temperatūroje (bet ne kaitroje!).
3. Kai grilis bus tinkamai įkaitęs, dėkite dešreles kepti ir kepkite pavartydami, kol gražiais parus.
4. Tiekit su mėgstamais priedais – bulvėmis ar jų košė, keptomis ar šviežiomis daržovėmis.
Kepti vištų sparneliai su citrinomis ir žolelėmis
Ingredientai:
- 12 vištų sparnelių;
- 2 skiltelės česnako, sutrintos;
- 1 citrinos nutarkuota žievelė ir išspaustos sultys;
- didelis žiupsnis džiovintų čiobrelių;
- didelis žiupsnis džiovinto raudonėlio;
- 1 valg. šaukšt. skysto medaus;
- 4 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
- po didelį žiupsnį pipirų ir druskos.
Gaminimas:
1. Dubenyje sumaišykite visus ingredientus, išskyrus sparnelius. Tuomet dėkite ir juos bei labai gerai apvoliokite, kad tolygiai pasidengtų mišiniu.
2. Kai grilis tinkamai įkais, dėliokite sparnelius ant grotelių ir kepkite 15–20 min. vis patepdami dubenyje likusiu mišiniu.
4. Tiekit su mėgstamomis žalumynų salotomis.
Kepti bananai su šokoladu ir gaiviu kremu
Ingredientai:
- 4 prinokę bananai;
- 8–12 gabaliukų šokolado;
- keli šaukštai maskarponės sūrio arba graikiško jogurto;
- žiupsnis cinamono;
- 1 arbat. šaukšt. cukraus pudros.
Gaminimas:
1. Kiekvieną bananą per visą ilgį įpjaukite, kad matytųsi minkštimas, o tada įsprauskite po kelis šokolado gabaliukus. Sandariai suvyniokite kiekvieną bananą į dvigubą folijos lakštą, o tada dėkite ant gerai įkaitusio grilio ir kepkite 10–15 min. Galite atsargiai spustelt, turi jaustis, jog banano vidus jau minkštas.
2. Kol bananai kepa, sumaišykite maskarponę ar jogurtą su cinamonu ir cukraus pudra.
3. Išlupkite bananus iš folijos, dėkite ant lėkštelės pjūviu į viršų, dar labiau jį praskleiskit ir uždėkit gerą šaukštą pagaminto kremo. Belieka skanaut kepto banano, išsilydžiusio šokolado ir gaivaus kremo derinio.