Kepti sūriai su graikiniais riešutais ir karamele

Keptas sūris su karamele / Bulls Press nuotr.
Keptas sūris su karamele / Bulls Press nuotr.
Šaltinis: Elaima.lt
A
A

Pikantiškas užkandis. Tiks iškylai su draugais, vakarienei terasoje ar sodyboje ar tiesiog pasisėdėjimui namie.

6 porcijoms reikės:

  • 50 g graikinių riešutų,
  • 3 kamambero sūrių po 125 g,
  • 150 g cukraus,
  • 3 šaukštų vandens,
  • šviežios baltos duonos patiekti.

Gaminimas

Riešutus paskrudinti.

Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių. Kepimo skardą iškloti popieriumi. Sūrius sudėti į skardą ir kepti 8–10 min.

Vandenį supilti į puodą, suberti cukrų ir kaitinti ant mažos ugnies maišant, kol jis ištirps. Padidinti kaitrą ir užvirinti. Nebemaišyti. Kaitinti dar 6–8 min., kol skystis ims karamelizuotis.

Keptus sūrius apibarstyti riešutais, užpilti karamele. Patiekti šiltus su šviežia balta duona.