Keturi Mykolo Lepeškos sumuštinių receptai: nuo klasikos iki įspūdingo torto

Mykolas Lepeška ir jo sumuštiniai/Roberto Daškevičiaus ir asmeninio albumo nuotr.
Mykolas Lepeška ir jo sumuštiniai/Roberto Daškevičiaus ir asmeninio albumo nuotr.
Šaltinis: Žmonės
A
A

Sumuštinius daugiau mažiau turbūt mėgstame kiekvienas – ar tai būtų paprasčiausi, pagaminti iš likučių šaldytuve, ar įmantrūs, pagardinti itališkais kumpiais ir sūriais... Taigi penktoji „karantininė“ kulinarinė kelionė kartu su verslininku, gastro aptarnavimo įmonės „Kūno kultūra“ vadovu, gastro hedonizmo ambasadoriumi Lietuvoje Mykolu Lepeška tęsiasi gaminant... sumuštinius!

Jeigu manėte, kad šioje vietoje dviratį išrasti jau sunku, išbandę šiuos keturis Mykolo receptus, tikėtina, suprasite, kad ir iš tokio paprasto maisto, kaip sumuštinis, galima išspausti dangišką malonumą.

„Atrodytų, įprasčiausias maistas – sudėjai ant duonos, ką šaldytuve radai, ir baigta ceremonija. Yra tiesos tame, bet tiesa yra ir tai, kad skirtingų šalių gastronomijos tradicijos turi savo būdų likučiams šaldytuve sunaudoti“, – šypteli M. Lepeška ir kviečia įsitikinti tuo patiems.

Croque Monsieur ir Croque Madame sumuštiniai

Pradedame nuo traškios porelės: Croque Monsieur ir Croque Madame. Šiedu sumuštiniai skiriasi tik tuo, kad Madame – su kiaušiniais. Keisti tie prancūzai, bet kas mes tokie, kad juos teistume.

Nuotraukose – klasikiniai Croque Madame ir Croque Monsieur, bet juos galima gaminti paprasčiau ir greičiau, viską atliekant keptuvėje ir nenaudojant „Mornay“ padažo.

Croque Madame ir Croque Monsieur sumuštiniai/M. Lepeškos nuotr.
Croque Madame ir Croque Monsieur sumuštiniai/M. Lepeškos nuotr.

Traškiems ponui ir poniai reikės: