Ketvirtoji Beatos Nicholson nufilmuota pamoka: „Uogienę išsivirti gali kiekvienas“

Beata Nicholson / Asmeninio albumo nuotr.
Beata Nicholson / Asmeninio albumo nuotr.
Šaltinis: Žmonės.lt
A
A

Populiarių Lietuvoje kulinarinių knygų autorė Beata Nicholson ragina visus kuo greičiau lėkti į turgų ar sodą ir prisipirkus ar prisiraškius uogų virti uogienes.

Tiems, kas tai darys pirmą kartą, visas baimes padės įveikti Beatos video pamoka. Na o jau patyrę uogienių virėjai čia ras naudingų patarimų ir naujų receptų.

Beata Nicholson
Beata Nicholson / Asmeninio albumo nuotr.

„Ką norite, tą sakykite, bet naminės uogienės reikia. Ir kai aš praėjusią savaitę išsiviriau puodą savo uogienės, tai mano laimės barometras taip šovė į viršų, kad net sunku apsakyti... Nes uogienė – tai mamiškas švelnumas ir naminės pagalvės jaukumas. Nesvarbu, kokia kokybiška bebūtų pirktinė uogienė, ten nerasite tiek aruodų meilės ir naminio džiugesio“, – kalbėjo Beata.

„O dabar, kai atsirado uogienėms skirtas cukrus, tai išvis liko tik malonioji uogienių virimo dalis ir jokio ilgo stovėjimo prie puodų. Jei dar nežinojote, šiais laikais uogienę reikia virti tik 10 minučių! Dėl tokio neilgo kaitinimo ir specialaus cukraus uogienė išlaiko natūralią spalvą, skonį, sodrų kvapą ir tirštą konsistenciją. Taigi įžanga padaryta, o dabar apie uogienių virimo video pamoką“, – tęsė B.Nicholson.

Beata siūlo išsivirti dvi nesudėtingas, bet tikrai nepaprastas uogienes. Pirmoji yra įvairių Uogų asorti, o antroji – kiek įmantresnis cukinijų ir obuolių pagardas (angl. chutney). Tai pikantiškas padažas, puikiai tinkantis mėsos, sūrio patiekalams gardinti ar tiesiog tepti ant skrebučio.

Į uogienę „Asorti“ yra dedama 2 kilogramai įvairių uogų ir 1 kilogramas cukraus uogienėms. Iš to išeina nuostabi, gardi, tiršta uogienė. Jei naudojamas paprastas cukrus, norėdami, kad uogienė būtų tinkamo tirštumo – reikia dėti 2 kilogramus cukraus, 2 kilogramus uogų, virti ne 10, o 30 minučių.

Nors verdant pradžioje uogienė gali atrodyti per skysta, tačiau ji sutirštės vos atšalusi.

Beata Nicholson
Beata Nicholson / Asmeninio albumo nuotr.

Uogienė „Asorti“

Jums reikės:

2 kg įvairiausių uogų (šįkart naudojau braškes, avietes, juoduosius ir raudonuosius serbentus, mėlynes, agrastus)
1 kg cukraus uogienėms  
1,5 šaukšto vanilinio cukraus

Cukinijų ir obuolių pagardas (angl. chutney)

Jums reikės:

1 kg kubeliais pjaustytos cukinijos
1 kg kubeliais pjaustytų neluptų obuolių.
300 ml obuolių acto
1 šaukšto garstyčių miltelių
1 šaukštelio saldžiosios paprikos miltelių
2 šaukštelių ciberžolės
1 šaukšto druskos
600 g uogienių cukraus

Skanių uogienių ir laimingos vasaros!