Kotryna Starkienė atskleidė savo befstrogeno paslaptį: dalijasi receptu

Kotryna Starkienė, befstrogenas / TV3 nuotr.
Kotryna Starkienė, befstrogenas / TV3 nuotr.
Šaltinis: Pranešimas spaudai
A
A

Nors pasaulyje yra begalės receptų, kuriuos norisi išbandyti, Kotryna Starkienė neabejinga ir klasikai. Būtent tokiems sušildantiems ir bet kokią dieną iškart gera paverčiantiems pietums ji pakvietė.

Šįkart laidoje „Kotrynos burtai“ K.Stakienė kvietė kartu pasigaminti befstrogeną su bulvių koše ir karamelinį riešutų pyragą, rašoma TV3 televizijos pranešime spaudai.

„Tai – tokie patiekalai, kurie puikiai tiks savaitgalio pietums, kai norisi paprastai, bet tuo pat metu ir ypatingai. Parodysiu, kaip gaminti tikrą klasikinį befstrogeną ir paruošiu bene žinomiausią bulvių košę pasaulyje“, – kvietė ji.

Kotrynos Starkienės befstrogenas
Kotrynos Starkienės befstrogenas / TV3 nuotr.

Tad kokia yra šilkinės bulvių košės paslaptis, ir kas yra pagrindiniai befstrogeno ingredientai?

Befstrogenas

Befstrogenui reikės:

  • kilogramo jautienos nugarinės;
  • šaukšto jautienos taukų arba aliejaus;
  • didelio svogūno;
  • 500 g pievagrybių;
  • didelio šaukšto sviesto;
  • 2 šaukštų miltų;
  • pusės litro sultinio;
  • šaukštelio garstyčių;
  • Vorčesterio padažo;
  • 6 šaukštų riebios grietinės.

Gaminimo eiga

  • Jautieną supjaustykite nedidelėmis juostelėmis. Taukus išlydykite puode storu dugnu arba ketaus keptuvėje, o tuomet dalimis apkepinkite jautienos juosteles. Apkepusią mėsą sudėkite į dubenį.
  • Svogūną supjaustykite plonais pusžiedžiais ir apkepinkite toje pačioje keptuvėje, kurioje buvo kepama mėsa. Pievagrybius nuvalykite ir supjaustykite plonomis riekelėmis. Kai svogūnai suminkštės, į tą pačią keptuvę sudėkite grybus ir kepinkite juos tol, kol jie taps minkšti. Įdėkite sviesto ir pakaitinkite, kol jis ištirps. Suberkite miltus ir, kaitinant ant vidutinės kaitros, greitai viską sumaišykite. Nuolat maišydami, kad nesusidarytų gumuliukai, po truputį supilkite sultinį. Sudėkite garstyčias, Vorčesterio padažą, gerai išmaišykite ir dar pakaitinkite kelias minutes.
  • Į keptuvę su grybais sudėkite apkepintą mėsą, suberkite druską, pipirus ir palikite troškintis ant nedidelės ugnies, kol mėsa taps minkšta. Troškinimo pabaigoje sudėkite grietinę, gerai išmaišykite ir palikite pasitroškinti dar keletui minučių. Skanaus!

„Kotrynos burtai“ – šeštadieniais, 11.30 val. per TV3.