Kulinarijos pamokėlė: ruošiame „Panna cotta“
Tai nuostabiai gaivus, tiesiog burnoje tirpstantis desertas. Puiki riebių pyragėlių alternatyva.
Panna cotta, išvertus iš italų kalbos, reiškia virta grietinėlė. Pavadinimas labai tiksliai apibūdina šio klasikinio itališko deserto gaminimo būdą. Deserto receptas atsirado Šiaurės Italijoje, Pjemonte. Čia patiekalas dar vadinamas dolce a cucchiaio – desertinis šaukštas.
Iš pradžių desertas buvo tirštinamas su grietinėle verdant žuvų kaulus. Dabar jis gaminamas su želatina. Rezultatas – burnoje tirpstantis švelnus kaip pūkelis, glotnus kaip šilkas desertas. Puikus patvirtinimas, kad genialumas slypi paprastume. Receptas susideda tik iš grietinėlės, cukraus ir želatinos. Tačiau jeigu norite ignoruoti tradicinį receptą, galite įberti vanilės ir valgyti su braškėmis ar avietėmis – tai bene įprasčiausi priedai. Kaip žinia, kanonų laužymas net ir virtuvėje leidžia judėti į priekį. Todėl šiandien atsiranda pačių įvairiausių panna cotta variantų: vaisinė, šokoladinė, jogurto, kokosų, karamelinė, kavos ir t. t. „Momofuku“ restoranų tinkle jums pasiūlys panna cotta su pienu, pagamintu iš grūdų.
IŠBANDYKITE