Desertai iš vaisių – kulinarinė sėkmė garantuota!

Neretai mažiau šeimininkaujantieji galvoja, kad skaniam desertui pagaminti reikia daug laiko, pastangų ir gebėjimų. Išties yra tokių desertų, kurie maloniai nustebins savo skoniu, o jūs virtuvėje užtruksite tik kelias minutes.
Kriaušės su pelėsiniu sūriu
Jums reikės: 3 kriaušių, 50 g sūrio su mėlynuoju pelėsiu, 50 g mocarelos, 1 šaukštelio cinamono.
- Kriaušes gerai nuplaukite, perpjaukite per pusę, pašalinkite sėklalizdžius.
- Sūrį su pelėsiu ir mocarelą smulkiai supjaustykite.
- Į kiekvienos kriaušės puselės išskobtąją dalį įdėkite sūrio. Viską sudėkite į skardą ir kepkite apie 15 min. iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, arba, kol kriaušės suminkštės, o sūriai gražiai išsilydys.
- Iš orkaitės išimtą desertą prieš patiekdami apibarstykite cinamonu.
Varške įdaryti obuoliai
Jums reikės: 8 vidutinio dydžio obuolių, 200 g pusriebės varškės, 1 kiaušinio, 200 ml neriebios grietinėlės, 2 šaukštų cukraus, 1 šaukštelio vanilinio cukraus, ½ šaukštelio cinamono.
- Obuolius nuplaukite ir jų neperpjaudami išskobkite sėklalizdžius.
- Varškę sutrinkite su kiaušiniu, 50 ml grietinėlės, cukrumi ir cinamonu.
- Į išskobtus obuolius pridėkite varškės kremo. Tada viską sudėkite į skardą ir apie 30 min. kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje arba, kol obuoliai pradės tyžti. Kepimo laikas priklauso ir nuo obuolių rūšies – saldesni iškepa greičiau, rūgštesniems paprastai reikia daugiau laiko.
- Jei norite dar paprastesnio varianto, obuolius kepkite neįdarytus. O iškepusius pripildykite kondensuoto pieno.
Pyragėliai su avietėmis ir sūriu
Jums reikės: pakuotės bemielės sluoksniuotos šaldytos tešlos, 1 stiklinės aviečių uogienės, 100 g mėgstamo pelėsinio sūrio, saujos miltų.
- Tešlą atšildykite kambario temperatūroje. Paviršių, ant kurio minkysite tešlą, pabarstykite miltais, tešlą gerai iškočiokite ir supjaustykite nedideliais kvadratėliais.
- Sūrį susmulkinkite.
- Ant kiekvieno tešlos gabalėlio dėkite šiek tiek sūrio ir po šaukštelį aviečių uogienės. Priešingų pusių kraštelius sujunkite viršuje ir suspauskite.
- Pyragėlius sudėkite ir skardą ir kepkite iki 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 min.
Vaisių desertas
Jums reikės: 200 g įvairių mėgstamų uogų (pavyzdžiui, mėlynių, braškių, aviečių, – gali būti ir šaldytos), 2 kivių, 200 g plakamosios grietinėlės, 2 šaukštų cukraus, 100 g varškės, 50 g lazdynų riešutų, 100 g juodojo šokolado.
- Grietinėlę suplakite su cukrumi, įmaišykite varškę.
- Riešutus ir šokoladą sutarkuokite.
- Į desertui skirtus indelius sluoksniuokite uogas, varškės kremą ir kivius.
- Desertą papuoškite šokoladu ir riešutais.