Desertai iš vaisių – kulinarinė sėkmė garantuota!

Keptos kriaušės / Shutterstock nuotr.
Keptos kriaušės / Shutterstock nuotr.
Šaltinis: Ji24.lt
A
A

Neretai mažiau šeimininkaujantieji galvoja, kad skaniam desertui pagaminti reikia daug laiko, pastangų ir gebėjimų. Išties yra tokių desertų, kurie maloniai nustebins savo skoniu, o jūs virtuvėje užtruksite tik kelias minutes.

Kriaušės su pelėsiniu sūriu

Jums reikės: 3 kriaušių, 50 g sūrio su mėlynuoju pelėsiu, 50 g mocarelos, 1 šaukštelio cinamono.

  • Kriaušes gerai nuplaukite, perpjaukite per pusę, pašalinkite sėklalizdžius.
  • Sūrį su pelėsiu ir mocarelą smulkiai supjaustykite.
  • Į kiekvienos kriaušės puselės išskobtąją dalį įdėkite sūrio. Viską sudėkite į skardą ir kepkite apie 15 min. iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, arba, kol kriaušės suminkštės, o sūriai gražiai išsilydys.
  • Iš orkaitės išimtą desertą prieš patiekdami apibarstykite cinamonu.

Varške įdaryti obuoliai

Įdaryti obuoliai
Įdaryti obuoliai / Shutterstock nuotr.

Jums reikės: 8 vidutinio dydžio obuolių, 200 g pusriebės varškės, 1 kiaušinio, 200 ml neriebios grietinėlės, 2 šaukštų cukraus, 1 šaukštelio vanilinio cukraus, ½ šaukštelio cinamono.

  • Obuolius nuplaukite ir jų neperpjaudami išskobkite sėklalizdžius.
  • Varškę sutrinkite su kiaušiniu, 50 ml grietinėlės, cukrumi ir cinamonu.
  • Į išskobtus obuolius pridėkite varškės kremo. Tada viską sudėkite į skardą ir apie 30 min. kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje arba, kol obuoliai pradės tyžti. Kepimo laikas priklauso ir nuo obuolių rūšies – saldesni iškepa greičiau, rūgštesniems paprastai reikia daugiau laiko.
  • Jei norite dar paprastesnio varianto, obuolius kepkite neįdarytus. O iškepusius pripildykite kondensuoto pieno.

Pyragėliai su avietėmis ir sūriu

Jums reikės: pakuotės bemielės sluoksniuotos šaldytos tešlos, 1 stiklinės aviečių uogienės, 100 g mėgstamo pelėsinio sūrio, saujos miltų.

  • Tešlą atšildykite kambario temperatūroje. Paviršių, ant kurio minkysite tešlą, pabarstykite miltais, tešlą gerai iškočiokite ir supjaustykite nedideliais kvadratėliais.
  • Sūrį susmulkinkite.
  • Ant kiekvieno tešlos gabalėlio dėkite šiek tiek sūrio ir po šaukštelį aviečių uogienės. Priešingų pusių kraštelius sujunkite viršuje ir suspauskite.
  • Pyragėlius sudėkite ir skardą ir kepkite iki 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 min.

Vaisių desertas

Įdaryti obuoliai
Įdaryti obuoliai / Shutterstock nuotr.

Jums reikės: 200 g įvairių mėgstamų uogų (pavyzdžiui, mėlynių, braškių, aviečių, – gali būti ir šaldytos), 2 kivių, 200 g plakamosios grietinėlės, 2 šaukštų cukraus, 100 g varškės, 50 g lazdynų riešutų, 100 g juodojo šokolado.

  • Grietinėlę suplakite su cukrumi, įmaišykite varškę.
  • Riešutus ir šokoladą sutarkuokite.
  • Į desertui skirtus indelius sluoksniuokite uogas, varškės kremą ir kivius.
  • Desertą papuoškite šokoladu ir riešutais.
{recipe|3168}
{recipe|3392}
{recipe|3408}
{recipe|3491}
{recipe|3589}
{recipe|3627}
{recipe|3658}
{recipe|3745}
{recipe|4120}
{recipe|4529}
{recipe|5227}
{recipe|5287}