Liucina Rimgailė uždaro desertinę „Liu Patty“ Užupyje

Verslininkė Liucina Rimgailė pranešė liūdną naujieną. Ji uždaro Užupyje veikiančią savo desertinę „Liu Patty“.
Apie desertinės uždarymą verslininkė patvirtino portalui delfi.lt
Ji teigė, kad sprendimą uždaryti desertinę teko priimti susidūrus su iššūkiais. Didžiausi jų – augantys mokesčiai ir klientų įpročių pasikeitimai.
Tiesa, tai ne vienintelė verslininkės desertinė. Kaip teigiama oficialiame „Liu Patty“ tinklapyje, dar viena yra Jeruzalės mikrorajone, Vilniuje.
Vėliau L.Rimgailė apie desertinės uždarymą prakalbo socialiniame tinkle „Facebook“.
„Kadangi pasirodė straipsniai apie „Liu Patty“ desertinės Užupio padalinio uždarymą, noriu informuoti ir pabrėžti:
Liu Patty desertinė TĘSIA DARBUS. Tiesiog be vienos iš kavinių.
Kolektyvas aktyviai ruošiasi Velykoms, Mamos dienai, vestuvių, Krikštynų, gimtadienio sezonui. Būčiau labai dėkinga, jei kreiptumėtės, nepamirštumėte.
Žinia pasidalinau tam, kad jei pamilote šią vietą, spėtumėte apsilankyti iki uždarymo.
TAIP PAT būtų nuostabu, jei galėtume perleisti šias patalpas su visa įranga – vitrina, šaldytuvais, baldais, dekoracijomis, indais, įrankiais ir tt. Nuomos sąlygas gali pasakyti tik savininkas, o dėl daiktų, įrangos prašau kreiptis liu@liudesertine.lt“, – rašė žinoma verslininkė.
Dienos eigoje verslininkė šią temą palietė ir socialiniame tinkle „Instagram“.
„Šiandien sukuosi kaip bitė, visiškai kitaip pakrypo mano diena nei planavau. Nuo Oskaro atsikėlimo iki to, kad Delfi dabar jau paviešino straipsnį apie „Liu Patty“ desertinės uždarymą Užupyje. Tai tik dar kartą noriu pasakyti, kad "Liu Patty“ tęsia savo darbus, tiesiog be vienos kavinės. Pasakysiu tokią realybę, labai daug žmonių pradėjo valgyti namuose, užsakinėti į namus. Reikia suprasti tokį dalyką, kad tam nereikia restoranų, kavinių. Kad šį poreikį patenkintum užtenka turėti cechą, virtuvę. Tai kuo daugiau mes valgysim tik namuose tai toliau slops ta mūsų kultūra arba įpratos eiti pabūti kažkur mieste, tuo mažiau kavinių ir restoranų reikės“, – mintimis dalijosi L.Rimgailė.
Žmonės.lt primena, kad vasario pabaigoje desertų kūrėja, konditerijos verslo steigėja ir puoselėtoja Liucina Rimgailė pristatė dvi naujas knygas – „Sausainis“ ir „Tiramisu“. Kurdama knygas bei organizuodama jų pristatymo vakarą bičiuliams, partneriams ir žiniasklaidos atstovams, jau penkių kulinarinių knygų autorė siekia priminti bei atkreipti dėmesį į socialinę, kultūrinę ir net politinę desertų reikšmę bei keisti susiformavusį klaidingą požiūrį į saldumynus.
„Jau ilgą laiką ir ypač nuo tada, kai laukiausi sūnaus Oskaro, stengiuosi gaminti, kurti ir dalintis receptais, kuriuose daugiau sveikatai palankių produktų, mažiau cukraus, daugiau jo ir kvietinių miltų alternatyvų. Visos mamos žino, jog tiek nėštumo metu, tiek maitinant krūtimi, reikia labai rūpintis savo mityba, nes viskas persiduoda kūdikiui. Ir dabar turiu riboti glitimo kiekį – kai būnu neatsargi, suaktyvėja dermatitas. Sutuoktinis Tadas iš viso negali vartoti laktozės bei glitimo. Visa tai lėmė, jog sveikatai palankesnių desertų kūryba ir dalinimasis tapo mano kasdienybe. Vis tik, pagrindinė taisyklė, kuria vadovaujuosi ir rekomenduoju visiems – saikas. Jis leidžia mėgautis desertais be kaltės jausmo“, – sakė Liucina Rimgailė.