„Tą akimirką, kai ragaujame desertą, reikėtų sustoti ir pasimėgauti, pajusti visus jo skonius ir poskonius“, – pažymi desertų kultūros ambasadore vadinama Liucina RIMGAILĖ (36). Neseniai ji išleido dar dvi saldžių gaminių knygas – „Sausainis“ ir „Tiramisu“.
Liucina yra jau penkių saldumynų knygų autorė. Jas rengdama norėjo, kad būtų patogios naudoti, o receptų jose būtų tiek, kad norėtųsi kuo daugiau išbandyti.
„Man didžiausias komplimentas, kai kas nors pasako, kad gamindamas desertą knygelę netyčia ištepė, – šypsosi. – Tai reiškia, kad ji nedulka lentynoje, yra vartoma.“
Imtis leidinio apie Italijai priskiriamą tiramisu, galima sakyti, ją įkvėpė virtuvės šefas, televizijos laidų vedėjas Gian Luca Demarco. Anksčiau maniusi, kad šis desertas jai per riebus, pagaminusi pagal Gian Lucos receptą Liucina prisipažįsta tiramisu tarsi atradusi iš naujo. O tuomet pagalvojo, kad būtų įdomu pabandyti sukurti naujų skonių, rasti tokių derinių, kurie būtų tinkami valgyti mažiems vaikams.