Gerai apšviesta ji gali spindėti lyg brangakmenis ir stebinti iš vaisių sudėliotais ažūrais. Tačiau vos pajudinta pradės liūliuoti ir ne vienam noro jos paragauti – kaip nebūta. „ŽELĖ yra abejingų nepaliekantis fenomenas: vieni šiuo desertu džiaugiasi ir mėgaujasi, kiti į drebučius negali žiūrėti“, – juokiasi pripažinta virtuvės šefė, konditerė Elžbieta Monkevič.
Elžbieta – iš tų, kuriems spalvingi, kvapnūs drebučiai labai patinka. Vienas iš gardžių jos vaikystės prisiminimų – Palangos restorane „Vaidilutė“ ne kartą ragauta vyšnių želė. „Tai būdavo nuostabus desertas su daug vyšnių. Iš to laikotarpio išlikęs ir vienos sostinės konditerijos parduotuvės vaizdas – didelė skarda su obuolių žele“, – konditerė šypsosi jaučianti sentimentų šiam seniai prabėgusiam laikui.