Liutauras Čeprackas: „Juk negali Zimbabvėje piktintis, kad šaltibarščiai ne tokie kaip Lietuvoje“

Liutauras Čeprackas / Asmeninio albumo nuotr.
Liutauras Čeprackas / Asmeninio albumo nuotr.
Šaltinis: Žmonės.lt
2017-06-02 15:05
AA

Garsiausias Lietuvos virtuvės šefas Liutauras Čeprackas moka susukti intrigą ir pasiekti, kad prie ką tik jo Vilniuje, Ogmios mieste atidaryto baro „Ramenas ir pagaliukai“ išsirikiuotų eilės. Tačiau tai, kad per naujojo ramenų baro atidarymą Liutauras išdalino 150 nemokamų porcijų Japonijoje itin mėgstamos sriubos, nereiškia, kad po atidarymo baras – tuščias. Vietų čia sunkiai galima gauti.  

„Jei per pirmuosius metus neužsidarėme, yra šansų išgyventi“, - kaip visada aštriai juokauja Liutauras Čeprackas ir pasakoja jau įpratęs prie keistuolių, kurie lygina „Ramenas ir pagaliukai“ sriubas su tomis, kurias ragavo Tailande ar Kambodžoje.

„Jiems man visada norisi pasiūlyti, kad paimtų į rankas geografijos vadovėlį ir pasimokytų. Tailandą ir Japoniją skiria 4 tūkstančiai kilometrų. Tai – milžiniškas atstumas, taigi lyginti Japonijos ir Tailando maistą būtų tiesiog nekorektiška. Kaip ir nekorektiška būtų reikalauti tikro lietuviško skonio Zimbabvėje pagamintuose šaltibarščiuose“, - sako Liutauras.

Rameno paslapčių Japonijoje mokęsis virtuvės šefas tikina, kad rameną Lietuvoje skanaujantys japonai jį giria ir sako, kad jis 80-90 procentų atitinka japoniško rameno skonį.

„Visiškai tokio pat Lietuvoje niekaip neišvirsi, - sako Liutauras. – Nebent iš Japonijos atsigabentum vandenį, miltus ir kiaušinius, bet tuomet rameno sriuba būtų tokia brangi, kad nelabai kas ją Lietuvoje įpirktų“.

Antrąją rameno šliurpimo vietą Vilniuje atidaręs virtuvės šefas išduoda, kad dar vienu baru jo užmojai nesibaigia. „Savo rankovėje turiu dar daug tūzų, reikia tik tinkamo laiko jiems ištraukti“, - pripažįsta ir labiausiai džiaugiasi tuo, kad per tuos metus, kol gyvuoja „Ramenas ir pagaliukas“, japonišką sriubą pamėgo vaikai.

„Neabejoju, tėvai džiaugiasi, kai vaikai neprašo picos, mėsainių ar keptų bulvyčių su kečupu“, - sako Liutauras.

Virtuvės šefo Liutauro Čepracko dar viena rameno užeiga (15 nuotr.)
+9