„Mamos, močiutės, tėčiai ir seneliai yra geriausi virtuvės šefai. O namai – skaniausio maisto restoranas“, – įsitikinusi daugiau nei dvidešimt tūkstančių sekėjų turinčio tinklaraščio „Maistas ant stalo“ kūrėja Eglė ANGELĖ (42). Jos kuriami ir pristatomi patiekalai skirti šeimos stalui ir užkrečia noru gaminti namuose.
„Maisto ruošimas man – meilės išraiška. Vaikystėje mama, močiutė ar prosenelė visada klausdavo, ko norėčiau, kaip paruošti. Šeimos moterys per maistą atiduodavo visą savo šilumą, dėmesį, meilę. Mama mane augino viena, daug dirbo, todėl po pamokų ar per atostogas daug laiko praleisdavau su prosenele. Jos patiekalai būdavo paprasti, ūkiški, bet labai skanūs. Ji mane išmokė kepti pirmuosius blynus“, – prisimena.
Dabar Eglė pati yra mama ir turi kelis išrankius maisto kritikus namuose. „Nenoriu, neskanu, nevalgysiu. Pažįstamos frazės? Pradžioje buvo sunku. Atsimenu, gal prieš septynerius metus taip sukilo emocijos, apsiverkiau iš beviltiškumo, nes stengiausi, gaminau dvi valandas – ir viską teko suvalgyti pačiai. Nenuleidau rankų. Juk jeigu restorane skaniai pagamina, kodėl aš negaliu padaryti taip pat arba dar geriau? Supratau, kad maisto ruošimas, kaip ir bet kuris kitas darbas, reikalauja žinių ir įgūdžių.