Maistas grožiui: ką valgyti, kad sumažėtų raukšlių, spuogų ir nesiformuotų dvigubas pagurklis
Dažna moteris, norėdama atsikratyti ar užkirsti kelią tam tikroms odos problemoms, pirmiausia griebiasi kosmetikos priemonių ir pamiršta, kad odos būklė priklauso ne tik nuo naudojamų kremų, bet ir nuo mitybos įpročių.
Verta žinoti, kad nepriekaištingai odos išvaizdai vien kremų nepakanka. Didžiosios Britanijos kosmetologė Abigaile James papasakojo, kokius maisto produktus turėtumėte įtraukti į racioną, jeigu nesate patenkinti savo odos būkle.
- Tikslas: oda be spuogų ir pigmentinių dėmių
Ką valgyti: trumpai tariant – cinką. Šis elementas yra būtinas greitam žaizdų gijimui, odos ląstelių atsinaujinimui ir žmonėms, kuriuos kamuoja spuogai ir kiti veido odos uždegiminiai procesai.
Cinko gausu špinatuose, moliūgų sėklose ir kakavos pupelėse.
Ko negalima vartoti: venkite riebių, perdirbtų, daug cukraus turinčių maisto produktų – jie užkemša poras. Taip pat pabandykite atsisakyti pieno produktų. Kai kurie žmonės, patys to net nežinodami, netoleruoja laktozės, o tai išprovokuoja dėmių ir spuogų atsiradimą. Ypač apatinėje veido dalyje.
- Tikslas: skaistesnė, sveikesnė veido odos spalva
Ką valgyti: šiuo atveju organizmui neturėtų trūkti vitamino E. Jis padeda išlaikyti odos drėgmę ir apsaugo ją nuo laisvųjų radikalų.
Geriausias vitamino E šaltinis – goji, arba kininio ožerškio, uogos. Šio vitamino taip pat rasite kviečių ir miežių daiguose, grūdinėse kultūrose, špinatuose, kukurūzuose, grikių kruopose. Kad oda nebūtų išbalusi, organizmu neturėtų trūkti likopeno. Jo daugiausia yra pomidoruose.
Ko negalima vartoti: alkoholio. Jis dehidratuoja organizmą, apkrauna kepenis ir sulaiko organizme toksinus. Viso to rezultatas – tamsūs ratilai po akimis ir išblyškusi oda.
- Tikslas: mažiau raukšlių
Ką valgyti: pakankamai vitamino A. Tai pagrindinis vitaminas tiems, kurie bijo pasenti. Šis vitaminas lėtina ne tik odos, bet ir viso organizmo senėjimo procesą.
TAIP PAT SKAITYKITE: Kaip kuo ilgiau išvengti raukšlių: 12 naudingų patarimų
Jeigu norite turėti glotnią ir stangrią odą, į racioną įtraukite daugiau riebios raudonos žuvies, kepenėlių, putino uogų, sviesto, grietinės, jūros kopūstų, brokolinių kopūstų.
Ko negalima vartoti: cukraus. Jis naikina odai būtiną kolageną ir elastaną, o oda tampa minkšta ir suvytusi.
- Tikslas: veidas be dvigubo pagurklio
Ką valgyti: produktų, turinčių pakankamai vitamino B3. Geriausias pasaulyje vitamino B3 šaltinis – avokadai. Juose taip pat gausu vitaminų C ir E, kurie skatina kolageno gamybą ir „patempia“ odą.
Ko negalima vartoti: kofeino. Kava itin stipriai dehidratuoja odą. Gėrimai su kofeinu ne tik varo skysčius ir organizmo, bet ir skatina kraujagyslių išsiplėtimą. Viso to rezultatas – raukšlės, išsiplėtusios poros ir suglebusi oda.