Riebalus deginantys maisto produktai

Raudonieji lęšiai / „Shuterstock“ nuotr.
Raudonieji lęšiai / „Shuterstock“ nuotr.
Šaltinis: Ji24.lt
2014-08-04 09:15
AA

Tiesa, jog kai kurie maisto produktai turi termogeninį efektą – organizme jie ne kaupia, o degina kalorijas! Dar kiti maisto produktai ilgam užkuria jūsų medžiagų apykaitą, rašo health.com. Siūlome jums išbandyti šiuos maisto produktus ir išmėginti keletą receptų.

Viso grūdo kruopos

Jūsų organizmas sudegins dvigubai daugiau kalorijų virškindamas viso grūdo dalių turinčius maisto produktus, kuriuose gausu skaidulų. Pavyzdžiui, avižinius dribsnius ar ruduosius ryžius.

{recipe|1894}

Liesa mėsa

Baltymai pasižymi termogeniniu efektu. Tai reiškia, jog virškinimo metu bus sudeginta 30 proc. visų porcijos kalorijų. Pavyzdžiui, virškindamas 300 kcal turinčią vištienos krūtinėlę, organizmas sudegins net 90 kcal.

{recipe|2992}

Mažo riebumo pieno produktai

Tokie produktai yra praturtinti vitaminu D ir kalciu. Šios medžiagos savo ruožtu padeda gamintis raumenų masei, kuri reikalinga greitai medžiagų apykaitai. Kuo daugiau raumenų, tuo spartesnis bus metabolizmas.

{recipe|4045}

Žalioji arbata

Atliktas tyrimas parodė, jog keturi žalios arbatos puodeliai per dieną padėjo žmonėms atsikratyti beveik 3 kg per 8 savaites. Arbatoje esantys antioksidantai ilgam laikui pagreitina medžiagų apykaitą.

{recipe|2235}

Lęšiai

Vienas puodelis lęšių turi net 35 proc. dienos normos geležies. Kuomet trūksta geležies, sutrinka ir medžiagų apykaita, nes organizmas negauna medžiagų, reikalingų darniai jo veiklai.

{recipe|1027}
{recipe|1499}
{recipe|2765}

Aitriosios paprikos

Aitriosios paprikos turi daug kapsaicino, kuris užkaitina kūną ir priverčia organizmą deginti nereikalingas kalorijas. Valgykite žalias, keptas ar džiovintas paprikas, taip pat dėkite aitriųjų pipirų į ruošiamą maistą: padažus, sriubas, mėsą ar kiaušinius.

{recipe|4127}
{recipe|4083}
{recipe|4192}