Maisto tinklaraštininkai: kokie patiekalai jiems primena vaikystę?

Renginio akimirka
Renginio akimirka
Šaltinis: Ji24.lt
A
A

Tarptautinės tinklaraštininkų dienos proga jau šeštą kartą tradiciniame vakarėlyje-konkurse dalyvavę lietuviškų kulinarinių tinklaraščių autoriai šiemet prisiminė vaikystės patiekalų skonius ir ieškojo modernių jų interpretacijų.

„Nors kiekvienas tinklaraštį kuria iš savo virtuvės, tačiau gaminti kartu ir dalintis maisto gaminimo džiaugsmu, idėjomis ir aptarinėti skonius bei kulinarijos naujienas yra kur kas smagiau. Tad kiekvienais metais su nekantrumu laukiame šio renginio, kur susitinkame būrį bendraminčių, gaminame, ragaujame, pasitariame ir vienas iš kito pasimokome“, – sako kulinarijos tinklaraštininkų „Debesys“ redaktorė Asta Eigėlytė-Gunnarsson.

Renginio akimirka
Renginio akimirka

Kulinariniame lofte „ČiopČiop“ susirinkusiems renginio dalyviams gastronominių potyrių kūrėjos „Less Table“ paruošė dvi temines staigmenas – užkandžiui paruoštos riestainių formos spurgos buvo sumautos ant specialių lazdų.

Renginio akimirka
Renginio akimirka

Instaliacijos idėją paaiškino užrašas: „Savo dalinti – kito imti“. Kitas vaikystės vasaras primenantis saldus užkandis – braškės – buvo suvertos ir pakabintos virš dviejų stalų, kviečiančių „braškę – nudžiauti, grietinėle paslėpti“.

Renginio akimirka
Renginio akimirka

Taip pat skaitykite: Maistą ruošia vaikai: kas jiems įdomu skirtingame amžiuje

Paragavę šių užkandžių, keliolika maisto gaminimo entuziastų, pasiskirsčiusių į komandas, per kelias valandas pagamino šių metų užduotį „Modernūs vaikystės skoniai“ atitinkančius patiekalus.

Pirmą kartą tradiciniame renginyje dalyvavusi tinklaraščio Nidosreceptai.lt ir knygos „Izraelio skoniai: šventė ir kasdiena“ autorė Nida Degutienė, padedama savo draugės iš „Debesų“ projektų Delijos Milašiūtės, pagamino bazilikų lietinius su špinatų ir ožkos sūrio įdaru.

Renginio akimirka
Renginio akimirka

Indrė Sasnauskaitė (GPmagija.blogspot.com) su komanda keptuvėje keptus švilpikus pagardino kmynais ir prie jų patiekė varškės ir krienų padažą ir rūkytą lašišą.

Renginio akimirka
Renginio akimirka

Tinklaraščio Storaspomidoras.lt autorė Giedrė Gižaitė mėgstamuose mamos kalakutienos kotletuose su cinamonu razinas pakeitė morkomis ir svogūnais, o prie jų patiekamą bulvių košę pagardino špinatais.

Renginio akimirka
Renginio akimirka

Dovilė ir Mantas Bajaliai (Bajaliai.pepa.lt) kartu su drauge Simona (mukatanas.blogspot.com) šaltą braškių sriubą patiekė su marcipano ir rikotos pyragaičiu, o patiekalą papuošė ant smilgos suvertomis šilauogėmis.

Renginio akimirka
Renginio akimirka

Tinklaraščio Dumenuliai.blogspot.com autorė Neringa Glebovė iš biskvitinių blynelių su grietinėle ir braškėmis sutepė tortą.

Renginio akimirka
Renginio akimirka

Iliustracijas receptams sukūrė Forellesreceptai.lt tinklaraštininkės Skirmantės Mockevičienės dukra Irmantė.

Kadangi receptai buvo itin skirtingi ir juos vertinti lyginant sudėtinga, šių metų prizo – sportinio „Electrolux“ plaktuvo laimėtojas buvo ištrauktas burtų keliu. Juo tapo ne viename maisto tinklaraštininkų konkurse pasižymėjusi I. Sasnauskaitė. Kartu pagamintais patiekalais pasivaišinusiems tinklaraštininkams buvo įteiktos „Marks&Spenser“ dovanos.

Kulinarinį vakarėlį tarptautinės tinklaraštininkų dienos kasmet rengia „Electrolux“, kurio partneriu šiemet tapo kulinarijos tinklaraštininkų žurnalas „Debesys“. 2014 metų vakarėlio tema buvo „Kulinarinės miško pasakos“, 2013 – „Moderni lietuviška virtuvė“, 2012 – „Prieskonis, kuris mane įkvepia“, 2011 – Joninių nakties užkandžiai, 2010 – salotos „Skandalas skrybėlėje“.

Dar daugiau renginio akimirkų – galerijoje.